Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 22. 2. 2021.

Ministar Dmitrović u Nišu: Ne treba da se dogodi da veliki gradovi "usisaju" varoši i sela

Ratko Dmitrović foto: Nikola Mitić Rešenje dugoročno, strateški i generacijski - “za 5, 8 ili 10 godina”; foto: N.M.

Da se rađa manje dece nego ranije u Nišu i da demografska situacija nije najsjajnija, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon sastanka sa ministrom za brigu o porodici i demografiju Ratkom Dmitrovićem. Ministar je istakao da se na rešenju demografskog problema mora raditi dugoročno, strateški i generacijski, te da ne treba da se dogodi da veliki gradovi “usisavaju” male varoši i sela.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Čudesni dribling

    16:50 // 22. 2. 2021.

    Jel' ovaj huškač beše raspirivao međunacionalnu mržnju kada svaki dnevnik devedesetih počinjao rečenicom - "Ustaške i balijske snage pobiše nevino nenaoružano stanovništvo koje im još snažnije odgovori i potera ih u beg..."?!

    • Zika

      22:54 // 22. 2. 2021.

      Zahvaljujući tridesetogodišnjem delanju ovog lika i njegovih istomišljenika , sve nas je manje! Na kraju od Srbije će ostati samo Beograd .

  • tortilla

    00:54 // 23. 2. 2021.

    Ako Dmitrovic licno meni ne drzi svecu, ja necu da pravim decu. Cetvoro muske dece, Vuka, Vukana, Vukosava i Vukoja, za svaku Srpsku zemlju po jedno, od mene dosta.

  • Des -pot

    19:34 // 22. 2. 2021.

    Novi ministar će rešiti demografsku sliku Srbije, obilazeći gradove sa pričom kako veliki gradovi ne treba da usisaju stanovnike sela.O čemu priča?

    • Robin Hud

      22:40 // 22. 2. 2021.

      Onda je trebalo da krene sa tom pricom iz BG koji "usisava" i isisava celu Srbiju

  • Mara

    20:09 // 22. 2. 2021.

    uuuuuuu,ovaj će nekog ispravi

  • Naučnik

    22:30 // 22. 2. 2021.

    Pa kad bi prosek plata u srbiji stvarno bio 64000 koliko kazu statističkih podaci,odlučio bih se za još dva deteta, ovako radim za minimalac 29000din krpim kraj sa krajem imam 1 prelepo dete kojem cu pruziti sve u zivot iškolovati ga mučiću se zbog njega i kad završi fax. Reći ću mu cero bezi iz Srbije sto dalje gde cene znanje školu diplomu, ovde dodji na proputovanju na svakih 5god.

  • Oblak

    16:29 // 22. 2. 2021.

    Demografska situacija ne da nije najsjajnija, nego je tragicna. Deca se ne radjaju, a potencijalni roditelji odose u
    inostranstvo i sa sobom odvedose svoju (nasu) rodjenu i ne rodjenu decu.
    Iz moje porodice je otislo 8 clanova u Nemacku (4 visokoobrazovanih mladih ljudi) , a u Nisu nas ostalo jos troje. Tuzno je kad pored ove cinjenice slusam vase prazne price. Ali koga to briga.

  • Smuk

    18:50 // 22. 2. 2021.

    Interesantno je "ovi" ne vide "svojih ruku delo" i da "oni" najviše doprinose propasti Srbije...a, tu su "uključeni" i njihovi "aparatčici", bukači i svi oni koji su našli svoje mesto, pod njihovim"skutom"! Lamentiraju nad narodom i što kaže naš narod : "Ne laje kera sela radi - nego sebe radi"! Koliko dece nije dobilo dečji dodatak? U Bgd-u je d. dodatak 3x veći nego u Nišu i ostalih delova SR

  • igor

    19:58 // 22. 2. 2021.

    Ko je ovaj?
    Sta peva?

  • Почните од себе, ето Барнабићка може назад у Бабушницу

    20:56 // 22. 2. 2021.

    Па почните од Београда! И зашто се на лутрији увек добијају станови у Београду. Ваљда има људи који би желели да живе и на неком другом месту. Ау, заборавих, па "Београд је свет" (цврц Милојка, што би рекла моја покојна бака). Успут, зар мора градолначеник Ниша да се бира у Београду? Све док је тако, људи ће напуштати своје варошице и мала места.

    • Robin Hud

      22:44 // 22. 2. 2021.

      Ne samo zbog toga, nego i koliko ima u Nisu ulica neasvaltiranih, koliko kuca bez kanalizacije,... a vecinu para od prihoda nase opstine uzima BG, navodno mi trosimo netransparentno a oni ce da konrtolisu, bla, bla

  • NIŠKA BANJA

    22:21 // 22. 2. 2021.

    Kad ujednači plate u svim delovima zemlje za isti rad e onda će i ljudi da ostaju i da rade u svom mestu a ne sa izgovorima info stan i ostale gluposti. Važi za državni i za privatni sektor. Decentralizacija i tačka.

  • Драган

    22:48 // 22. 2. 2021.

    Ма заболе њих за демографију.

  • Milevica

    08:36 // 23. 2. 2021.

    Pa ministre, gospodja sa Vase desne strane je dosla iz Sokobanje, a decko sa Vase leve strane je sa sela dosao u grad koga ste zaposlili u Goricu gde se vise pita nego direktorka, sto mu ne kupite njivu da obraduje nego hop u drzava jasla i koga sad vi mantate ovde??? Ko da ne znamo ko je ko i odakle je... Nismo ovce, znamo se!!!

  • Milos-Nis

    15:49 // 22. 2. 2021.

    Da nije ugasen Jugoistok ili da nije sediste Duvanske preseljeno za Beograd ili da nije Aik banka sad na tom istom mestu ili da gradski autobusi placaju takse Nisu za svoje bg tablice,.. Mnogo ili ministre, sve ce da se vam se obije o glavu kad se svi preselimo. Ne znam gde cemo svi da stanemo, u onaj zir ispod spomenika mozda.

    • Torpedo

      18:49 // 22. 2. 2021.

      Ministar, aha,ha,hi,ho ?! Za vas, sto gledate Pink i Happy ! Citajte komentare Sinise Kovacevica, pa ako ste protiv, recite nam ,sta nije u pravu !

  • Benkica

    18:01 // 22. 2. 2021.

    Porodilište u Nišu nema jednu celu benkicu, nezakrpljenu, pa građanke Niša skupljaju benkice po Nišu i okolini...!!!

  • Stojko

    19:30 // 22. 2. 2021.

    Без увреде, пресипане из шуплег у празно. Илити, трла баба лан. Гладни лежемо, а ви успаванке.

  • moja deca ne žele da žive u velikom selu kome BG servira gradsku upravu

    19:47 // 22. 2. 2021.

    u kome nemamo pravo na direktan izbor poslanika, pa oni drže u parlamentu vodu u ustima, niti žele da žive u ekstremno prljavom gradu, gradu u kome je vazduh opasan, gradu u kome reke služe kao deponije, gradu u kome se na ulicama puši konjski izmet...na žalost nisu jedina, ovde ostaju puste kućerine i ne vidim način da beograđani, koji insistiraju na centralizaciji, stopiraju iseljavanje nišlija.

  • Hans

    00:47 // 23. 2. 2021.

    Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1993će, jedino je 2000. prirodni priraštaj bio pozitivan pa posle opet negativan sve do danas. Šta mislite zašto?
    Molim samo pogrešne odgovore.

  • Posmatrač

    08:11 // 23. 2. 2021.

    Strašno niko od njih nikad ništa konkretno za građane nije učinio, oni uvek rade samo za sebe za svoje dohodke i prihodke......ovo su prazne priče ništa ne rade da bi zadržali ljude u manjim sredinama čine sve suprotno od onoga što pričaju za medije, ja ovo stvarno više ne razumem smenjuju se na svakih četri godina tek ispadnu iz nekih struktura pojave se i oni su nam sve i sva...strašno bre!

  • Slaven Perovic

    23:15 // 24. 2. 2021.

    Veliki gradovi to je Beograd. Varosi i sela to su svi ostali i bice iseljeni i usisani. Jer sada sve pare po ustavu iz tih varosi i sela idu za Beograd.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: