Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 20. 5. 2011.

| Društvo

Ministar Ljajić posetio Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

SVRLJIG - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić prilikom posete Svrljigu razgovarao sa korisnicima socijalne pomoći. On je izrazio i verovanje da najnoviji Izveštaj Serža Bramerca ne predstavlja zatvaranje šanse da Srbija na jesen dobije status kandidata za članstvo u EU.

Cilj posete opštini Svrljig je sagledavanje socijalnih problema najnerazvijenih opština i preduzimanje dugoročnih mera za rešavanje ekonomske socijalne krize. Prema rečima Ljajića, najteža situacija je upravo u opštinama južne i jugoistočne Srbije, a samo u prošloj godini u opštini Svrljig socijalnu pomoć primalo je 2226 stanovnika. Ministar je najavio donošenje novog zakona o socijalnoj zaštiti kojim će se povećati broj korisnika materijalne pomoći, kao i značajno povećanje iznosa socijale.

Komentarišući najnoviji Izveštaj glavnog tužioca haškog tribunala, Serža Bramerca, Ljajić je izrazio verovanje da to ne predstavlja zatvaranje šanse da Srbija na jesen dobije status kandidata za članstvo u EU.

- Mi smo posle posete rekli da će ovaj Izveštaj biti na nivou decembarskog i da neće biti najpozitivniji za nas, ali da je to u ovom trenutku realnost. Srbija treba da učini sve da Bramercove preporuke budu primenjene, da ojačamo i intenziviramo potrebu za preostala dva haška optuženika – kaže Ljajić.

Prema njegovoj oceni, potrebno je učiniti sve kako bi se priča sa preostala dva haška optuženika okončala, a da Srbiji u ovom trenutku nije potrebna svađa i polemika sa Bramercom, niti sa bilo kim iz međunarodne zajednice.

Serž Bramerc će svoj Izveštaj predstaviti 06. juna u Njujorku govorom pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija. 

Ministar Ljajić posetio Svrljig

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: