Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 26. 12. 2012.

| Društvo

Niš: Smene u Upravnim odborima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-toplana.jpg
Toplana, arhivska fotografija

Nove predsednike Upravnih odbora dobili su Toplana, “Gradska stambena agencija” i Predškolska ustanova “Pčelica”.

Dragomir Ilić (SPS) razrešen je sa mesta predsednika Upravnog odbor “Gradske toplane” i imenovan za predsednika istog tela “Gradske stambene agencije”.

Vredi pomenuti da je Ilić premešten sa mesta predsednika Upravnog odbora nakon što se suprostavio gradskom većniku u vezi partijskog zapošljavanja.

Podsetimo, na audio snimku sa sastanka u Toplani, do kojeg su došle Južne vesti, čuju se tvrdnje Ilića da je gradski većnik Miloš Banđur (SNS) tražio da se u to preduzeće prime dvojica radnika.

ilić Dragomir Ilić, arhivska fotografija

Na prvoj sednici Skupštine koja je usledila nakon toga, Ilić je iz Toplane premešten na mesto predsednika Upravnog odbora “Gradske stambene agencije”. Njegov komentar nismo uspeli da dobijemo, a predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović rekao nam je da je inicijativa za promenu potekla od odborničke grupe SPS-PUPS-JS.

On dodaje da obrazloženje nije tražio, već je samo postupio po predlogu.

- To je bio predlog SPS-a da zamenimo predsednike Upravnih odbora. Oni su dali takav predlog i ja sam dužan da to uvrstim u dnevni red Odbora za imenovanja - rekao je Jovanović.

Ostaje enigma da li je audio snimak imao uticaja na ovakvu odluku SPS-a, a Ilića je na mestu predsednika UO u Toplani zamenio diplomirani pravnik Zoran Pavlović, dugogodišnji direktor OFK “Sinđelić”.


Jovanović je potvrdio da je novi predsednik Upravnog odbora Predškolske ustanove "Pčelica" diplomirani pravnik Ljubinka Nikolić iz Niša.

On je rekao i da su promenjeni Upravni odbori Fonda za razvoj poljoprivrede i Sigurne kuće u Nišu.

Kako kaže izuzetno je ponosan na nove članove Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede, jer su svi, kako je naglasio Jovanović, kvalifikovani ljudi.

jovanović Dejan Jovanović, arhivska fotografija- U prošlom UO smo imali ekonomskog tehničara, jednog elektromehaničara i ceo prošli Upravni odbor je lošiji po kvalifikacionoj strukturi nego ovaj naš - kaže Jovanović.

Novi Upravni odbor Sigurne kuće, je kako pojašnjava Jovanović, krnji Upravni odbor, jer su imenovani samo članovi iz redova osnivača, ali ne iz i redova zaposlenih, jer je trenutno jedini zaposleni direktorka. Kako kaže Jovanović, tamo će morati najverovatnije da se zaposle dve osobe koje bi predstavljale Sigurnu kuću u Upravnom odboru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boško

    00:32 // 28. 12. 2012.

    Zato se u "Pčelici" prethodnih meseci primalo i šakom i kapom.Takođe,dojučerašnje servirke i čistačice sa završenom frizerskom ili manikirsko-pedikirskom školom su preko noći dobijale prekvalifikaciju i prešle na posao vaspitanja dece tj.vaspitačica !Tako dragi roditelji da znate ko vam čuva decu,dok su odlikaši koji su završili medicinsku školu koja je potrebna za taj posao na birou i dalje !

    • Legolas From the forest

      16:54 // 20. 1. 2013.

      Uzeo im Jonic pare i obecao da ih preskoluje za vaspitacice. Jos jedna njegova mahinacija. Od svakog konkursa je bio dobar po nekolko desetina hiljada evra.Radnici koji su primani se javno hvale tom cinjenicom.
      To zna i policija i gradonacelnik i Jonicev dobar prijatelj Ljuba Slavkovic, ali to su "interesi od preduzece", a mi smo nemocni da to promenimo.

  • Dr.Pravnic

    23:40 // 26. 12. 2012.

    Zoran Pavlovic je mogao da postane pravnik jedino ako je pravo prelazno,pa mu je preslo od kuma Mileta Ilica.Na listi SPS-a na proslim izborima je bio masinac verovatno je i to zvanje dobio jer je rastao pored Masinske industrije. Restoran Sindjelic cini mi se da drzi aktuelni potpresednig FS srbije ,ili neko iz njegove familije,Dragan Djordjevic koji cini mi se bese hapsen pa pustan zbog neke utaje poreza a i tu je ovaj Pavlovic direktor, mislim na FK Sindjelic.Nesto ga bas ima svuda gde je lova u pitanju.Proverite diplome da vidimo sta covek ima.Prava, masinstvo ili neki menadzment za koji sada uzurbano" polaze" ispite na Megatrendu.

  • Ivan Milovanovic

    18:13 // 26. 12. 2012.

    Zar nije donet zakon po kome se od 1.januara ukidaju Upravni odbori u javnim preduzecima??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: