Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 12. 11. 2012.

| Društvo

Niška “Tržnica“ posluje sa gubitkom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
trznica.jpg
JKP "Tržnica" Niš

Dug JKP „Tržnica“ Niš 19. septembra, na dan imenovanja novog v.d. direktora Ljubomira Kostića, prema njegovim rečima, bio je veći od 19 miliona dinara.

Prošlu godinu ovo javno preduzeće završilo je sa gubitkom od 20,2 miliona dinara.

Kostić, koji je relativno kratko na mestu v.d. direktora, kaže da je ovakva situacija potpuno nerealna, jer „Tržnica“ svakog jutra dobija „svež novac“ od naplate zakupa pijačnih tezgi.

- Ovo preduzeće je zlatno. Druge firme uglavnom dobiju novac tek kad prodaju svoje proizvode, a ovde gotov novac pristiže svakog jutra. Uprkos tome ono je u gubicima. Razlog su nerad i javašluk – rekao je Kostić.

Gubici su, prema mišljenju Kostića, uglavnom nastali zbog neredovne naplate zakupa tezgi i lokala, ali nije se vodilo, kako kaže Kostić, ni računa o troškovima.

On daje primer nekontrolisane potrošnje vode. Slavine su, kako kaže, bile otvorene po ceo dan, a voda je „tekla kao na potoku“.

Prvi njegov korak bila je bolja radna disciplina, što je već dalo rezultate.

- Oktobra prošle godine prihod firme iznosio je 17,3 miliona dinara, a ove godine je nešto više od 22 miliona dinara. Od 19. septembra do 9. novembra prošle godine rashodi su iznosili 8,3 miliona dinara, a ove godine su u tom periodu bili 5,1 milion dinara – kaže Kostić.

Pored uvećanih prihoda i isplata zarada zaposlenima je redovna, naglasio je Kostić, i dodao da je velika zasluga za poboljšanje poslovanja odlična saradnja sa kolegama, ali i „topla dobrodošlica“ na koju je naišao nakon preuzimanja „Tržnice“.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • julij

    03:20 // 14. 11. 2012.

    ocigledno je da gosp. Kostic zeli ovom izjavom da zamaze oci javnosti ...
    Galama se (s razlogom) digla zbog njegovog nezakonitog angazovanja kao dir. u Trznici i stecajnog upravnika, ko ga pita za platu, deficit i troskove??

  • Eksperti

    18:32 // 13. 11. 2012.

    Sve će te probleme i ekonomsku situaciju u Tržnici da reši učitelj Boban Jovanović, novopostavljeni potpredsednik UO,očigledno ekspert za ovu oblast ?Verujem da se i Aerodromu smeškaju bolji dani jer tu je postavljen veterinarski tehničar!E moj grade od koga prave provincijsku palanku !

  • pirke le

    17:17 // 13. 11. 2012.

    prijatelji ja imam tezgu na zelenoj pijaci placam mesecnu rezervaciju 6800din i 300din dnevno to je oko 150eu samo jos nesto sta ce njima 2 smena neljubazni pijani nekome naplate tezgu a nekome ne ,i sve im treba nesto sa tezge ako ne dobijaju postaju bas neprijatni jer znam iz iskusva

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: