Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:19, 22. 5. 2012.

| Društvo

Pokrenuto promovisanje dobrog upravljanja

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
zelim jer tu zivim

Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES započeo je šestomesečnu kampanju "Želim... jer tu živim" koja za cilj ima promociju načela dobrog upravljanja u 25 opština sa juga i jugozapada Srbije.

Kampanja je počela tokom aprilu u tri najveća grada na jugu i jugozapadu Srbije, Leskovcu, Vranju i Novom Pazaru, javnim debatama na kojima je bilo reči o samom projektu, a u planu su i druge brojne programske aktivnosti kojima će se promovisati principi dobrog upravljanja, poput javnih časova, javnih debata, dana otvorenih vrata i otvorenih šaltera, kao i niza drugih akcija i inicijativa unutar gradova i opština.

- Zašto je dobro upravljanje važno? Zato što se poštovanjem načela dobrog upravljanja građanima pružaju efikasne javne usluge, kao što su vodosnabdevanje, kanalizacija, odlaganje i upravljanje čvrstim otpadom, mreža za snabdevanje električnom energijom, itd. Zato što se poštovanjem načela dobrog upravljanja na odgovoran, efikasan i delotvoran način upravlja javnim sredstvima, kao što su lokalni ili državni budžeti; zaustavlja se korupcija i poštuje se vladavina prava na svim društvenim nivoima - rekao je Dragan Mladenović, menadžer komponente "Dobro upravljanje" EU PROGRES-a.

On je dodao i da se poštovanjem principa dobrog upravljanja štite od diskriminacije manjinske i ugrožene grupe stanovništva, a svi građani mogu da doprinesu rešavanju pitanja koja se tiču njihovih života.

Kampanja je rezultat kontinuiranog napora dva ključna donatora - Evropske unije i Vlade Švajcarske da pruže podršku Vladi Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: