Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 21. 4. 2010.

| Društvo

Pomoć USAID za vanredne situacije

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

USAID i četiri opštine, po dve iz niškog i zaječarskog okruga, potpisali su u Zaječaru sporazum o planiranju i reagovanju u vanrednim situacijama.

Sporazum su potpisali predstavnici opština Svrljig, Knjaževac, Soko Banja i Zaječar, a ispred USAID-a Majkl Pilsberi, direktor programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti.

- Reč je o programu reagovanja u vanrednim situacijama kojim se jačaju kapaciteti lokalne samouprave u ovoj oblasti kroz organizovanje treniga - seminara za naše ljude. Sprovode se seminari u tri grupe, edukacijom za formiranje opštinskog štaba za vanredne situacije, izradu procene rizika i izradu specijalnih planova za odbranu od poplava, požara i sličnih vanrednih situacija. Seminari se održavaju u raznim mestima sa po nekoliko grupa iz raznih gradova. Sve troškove pokriva USAID, a naša obaveza je jedino da obezbedimo prevoz za učesnike sa svrljiškog područja - izjavio je posle sastanka predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, koji je bio jedan od potpisnika sporazuma.

Ovim programom USAID-a do sada je obuhvaćeno 70 opština, dok je, prema rečima zvaničnika ove organizacije, planirano uključivanje još 10 opština Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: