Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 23. 5. 2011.

| Društvo

Popravka puteva kod Prokuplja

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Donji Statovac; foto: Ivica Milić, panoramio.com

PROKUPLJE - Uz pomoć lokalne samouprave prokupačke opštine i stanovnika sela Donji Statovac, urađena je deonica puta od 2 kilometara, čija je vrednost radova oko milion dinara.

Prema rečima meštana, put je od izuzetnog značaja za stanovnike ovog kraja gde su mahom staračka domaćinstva.

Izgradnjom puta, koji je bio dugogodišnji problem, nadaju se da će mladi  koji su otišli trbuhom za kruhom iz svog mesta, ponovo vratiti.

- Lokalna samouprava je i ovim potezom pokazala da želi da vrati život u sela, koja su u predhodnom periodu zapustela. I nadalje će mo se truditi da pomognemo ovim žiteljima i tako približimo život ljudi na selu i onih u gradu – rekao je Vladica Mladenović, predsednik Mesnih zajednica prokupačke opštine.

On kaže da će se, kada je u pitanju ovaj kraj, u narednom periodu realizovati još jedan projekat, a to je sanacija puta do sela Bogojevac, u dužini od tri kilometara.

- Vrlo brzo se očekuje početak radova na ovoj deonici. Nakon toga, ostaje da u saradnji sa kuršumlijskom opštinom osposobimo oko 16 kilometara puta koji će meštane okolnih sela povezati sa Prolom banjom i Đavoljom varoši i time im znatno skratimo put, jer da bi sada stigli do tamo  moraju da pređu 80 i više kilometara – dodaje Mladenović. 

Inače, u cilju oživljavanja turizma u ovom kraju, postoji i inicijativa pet opština juga Srbije o spajanju Đavolje varoši i Caričinog grada u leskovačkom kraju. Deo ovih puteva je uključen u tu inicijativu a projekti za tu ideju već se rade u preduzeću Putevi Srbije.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    16:51 // 23. 5. 2011.

    Za svaku pohvalu...Da ne bude da ja stalno nesto kritikujem :-) kao dopunu ove vesti,dodao bi da se trenutno radi na potpunoj obnovi deonice puta izmedju sela Beloljin i Tulare na putnom prevcu Prokuplje -Kursumlija.Skinut je stari asfalt,prosiren kolovoz i postavljaju se ivicnjaci.Prema mom skromnom misljenju,izvodjac radova na ovom projektu je dosta ozbiljno pristupio poslu i radovi se izvode prilicno brzo.Kako stvari stoje,ova deonica ce ubrzo dobiti i asfalt,cime ce putovanje na ovoj deonici biti bezbednije i prijatnije...Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: