Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 20. 11. 2012.

| Društvo

Skulpture sklonjene iz centra Niša

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
SKULPTURE-NASLOVNA

Dve karakteristične metalne skulpture koje su najpre bile ispred Narodnog pozorišta, a zatim prebačene ispred galerije "Srbija", ponovo su sklonjenje zbog dorade, kažu u Narodnom pozorištu.

Skulpture su sklonje pre nekoliko dana, a u pozorištu kažu da je nastao nesporazum oko dozvole i da će kada se to reši ponovo negde biti postavljene.

statue1

- Skulpture su na doradi, kada nađemo adekvatno mesto za njih i kada budemo dobili dozvolu za postavljanje postavićemo ih. Javićemo na vreme - kaže Ivan Vuković, direktor pozorišta.

U galeriji "Srbija" kažu da ni na koji način nisu bili povezani s postavljanjem i uklanjanjem skulptura i da nije u njihovoj nadležosti da donose odluku da li nešto može ili ne može da se postavi na novom platou ispred galerije. 

statue2

Podsetimo, skulpture koje simbolizuju dva plesna para bile su simbol manifestacije "Glum bal" koji je organizovalo Narodno pozorište u vreme kada je na njegovom čelu bila Biljana Vujović. Nakon njene smene skulpture su sklonjene jer je odlučeno da se ova manifestacija više neće organizovati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    20:07 // 21. 11. 2012.

    Dobro je da se ovaj kičeraj sklonio iz grada. Mora da se nadoknade troškovi koje je imalo pozorište, a one "kreacije" neka nosi kući bivša direktorka pozorišta. To bi bila dobra opomena za one koji nerazumno troše pare iz praznog gradskog budžeta.

  • biki

    09:40 // 21. 11. 2012.

    Ako su od bakra, necemo ih ni videti vise.....

  • Samostalne skulpture

    03:38 // 21. 11. 2012.

    Citajuci tekst, dobija se utisak da skulpture same dolaze i odlaze. Niti da se napise ko ih je uradio, sklopio, zavario...ko ih je postavio ispred platoa, ko ih je uklonio... Ko ih doradjuje... ???

    • Sasa Vasilic

      11:44 // 21. 11. 2012.

      bravo!neko je hteo da se bavi istrazivackim novinarstvom,ali je osnovnu lekciju preskocio! ja bih na tvoj komentar dodao i koliko je instalacija kostala i ko se tu ugradio?...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: