Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 31. 1. 2011.

| Društvo

Leskovac: Grad ispituje poslovanje JP "Gas"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Gradska skupština Leskovca donela je zaključak kojim se traži od Uprave policije i javnog pravobranioca da preispitaju poslovanje u Javnom preduzeću „Gas“, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Odluka je doneta na sednici posle duge i na momente polemičke rasprave o poslovanju ovogo preduzeća i ozbiljnih primedbi koje su pristizale iz te firme o „nedomaćinskom radu“ rukovodstva.

Na sednici Gradske skupštine posebno su teške optužbe upućene na adresu Ivana Milovca, kome je decembra prošle godine istekao mandat vršioca dužnosti, ali je i dalje prvi čovek JP „Gas“.

- Takve optužbe na svoj račun u životu nisam doživeo, a radio sam isključivo po zakonu. Što se, pak, tiče moga statusa, prema tumačenju pravnika, i dalje sam v.d. direktora dok me ne razreši onaj organ koji me je postavio – objasnio je odbornicima Ivan Milovac.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić je u više navrata isticao da se „dešava neviđeni kriminal u gradnji ove „famozne“ autobuske stanice“.

Novoformirano Javno preduzeće „Gas“, umesto ranijeg JP „Legas“, počelo je da posluje od 1. juna 2010. godine. Planirani prihodi za minulu poslovnu godinu bili su 65,3 miliona dinara, a ostvareni 36,6 miliona dinara.

Za ovo poslovno leto plan je mnogo ambiciozniji jer se očekuje prihod od čak 68 miliona dinara, a samo od pruženih usloga trebalo bi da se inkasira oko 63 miliona dinara, a ulaganja bi trebalo da budu oko 5,4 miliona dinara od čega su četiri miliona krediti poslovnih banaka.

Na Autobuskoj stanici JP „Gas“, prema poslednjim podacima, angažovana su 74 radnika, ali niko nije primljen redovnim putem, odnosno posle raspisanog oglasa ili konkursa, već po preporuci predsednika stranaka koje imaju odbornike u lokalnoj samoupravi.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: