Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 6. 4. 2011.

| Društvo

Španci zainteresovani za hotel “Pirot”

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti

PIROT - Pirot bi trebalo da postane generator razvoja turizma u ovom regionu, s obzirom na brzinu izgradnje hotela na Staroj planini i spremnosti lokalne samouprave da grad postane edukativni centar turističkih radnika, izjavio je ambasador Španije u Srbiji Inigo de Palacio Espanja prilikom posete Pirotu.

Planirano je da hoteli, koji se grade na Staroj planini, budu završeni do kraja godine, pa španski investitori planiraju obuku budućih turističkih radnika sa ovih prostora u hotelima u Španiji.

Španci su zainteresovani i za hotel “Pirot” koji bi trebalo da bude renoviran i predstavljao bi edukativni i turistički centar za ovaj region. Sam hotel je još vlasništvo UTP Srbija. Do sada su propala nekoliko pokušaja privatizacije ovog objekta.

- Siguran sam da će svi objekti na Staroj planini biti završeni u roku. Španske firme koje grade ove hotele polažu velike nade u razvoj turizma u ovom kraju - kaže Espanja.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić najavio je i otvaranje visoke škole strukovnih studija iz oblasti turizma u Pirotu.

- Sada se poklopilo nekoliko stvari. Španski investitori imaju svoj interes u izgradnji hotela na Staroj planini. Sa druge strane, Pirotu je potreban fakultet i mi želimo da sarađujemo sa španskim partnerima kako bi im obezbedili neophodan kadar. Razgovori za Megatrend univerzitetom već se privode kraju - kaže Vasić.

Pored opštine Pirot, ambasador Espanja posetio je i Slobodnu zonu i upoznao se sa povoljnostima koje ona pruža potencijalnim investitorima. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: