Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 13. 3. 2023.

Zgrada za mlade naučnike u Nišu 15 godina nezavršena, nadležni bez konkretnih planova

stanovi za mlade naučnike 7 Rok još nepoznat; foto: JV / Tamara Radovanović

Stanovi namenjeni mladim naučnicima u Branka Krsmanovića u Nišu, čija je izgradnja počela pre 15 godina, još su nezavršeni. Zgrada je okružena smećem i šibljem, ograde su polomljene, a daske sa ekserima vire ka ulici. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je na sastanku sa premijerkom i ministarkom nauke potencirala da se to konačno reši, a iz Ministarstva da je to “zasad samo spomenuto”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • А Они

    15:55 // 13. 3. 2023.

    "намењени младим научницима" - нема пара/средстава.Да су којим случајем намењени члановима невладиних организација држава би била дужна да хитно иснађе средства и удоми активисте нво.
    А можда и не би - активисти невладиних организација за кратко време инкасирају толико новца да могу себи да купе кров над главом у елитнијим насељима и егзотичним локацијама.

  • Jason Bourne

    16:07 // 13. 3. 2023.

    Vodite racuna sta zelite jer kako su poskupeli kvadrati ima Dzoni da se doseti da preproda stanove firmi Bauvezen i posle da zgrne masnu proviziju za sebe i svoje drugare. Mladi naucnici su se odavno snasli bezanjem u svet ili u stanu kod zenine majke. Tuziteljtke koje istrazuju ovu firmu su sklonjene sa predmeta i mogu jos dugo dugo vremena nesmetano da teraju po starom.

  • V. Stoiljkovic

    16:11 // 13. 3. 2023.

    Namestenica je pokazala nizak kapacitet za poslove kojima se u zivotu bavila. Vodjenje Grada je za nju najobicniji san.

  • M

    16:42 // 13. 3. 2023.

    ma nije valjda da nemaju resenje?? bas me cudi. Kakvo bacanje para. Samo su bacili pare gradjana na onome sto je do sada uradjeno. Cemu ulaganja kad je ostavljeno sve?

  • Mile

    17:22 // 13. 3. 2023.

    Studentski dom ,Stanovi za mlade naučnike, Polovni Klinički centar, Polovni stadion, Polovni aerodrom, polovne Bg garaže...to je Niš grad budućnosti

  • Siky67

    17:27 // 13. 3. 2023.

    Čemu toliki pesimizam, zgrada će biti završena do ulaska u EU.

    • Zveki

      19:22 // 13. 3. 2023.

      Znači - nikad?!

  • slavko

    17:49 // 13. 3. 2023.

    Ti mladi naucnici koji su trebali da zive ovde odavno vise nisu mladi, a pitanje je i da li su jos uvek u ovoj zemlji.Sad su dosli novi SNS naucnici!

    • Zveki

      19:25 // 13. 3. 2023.

      Isto htedoh da napišem. Ti "mladi" naučnici odavno nisu više mladi, većina njih je sad u zvanju redovnog profesora, a bili su asistenti kada je počela da se zida zgrada. Bojim se da će doći i do penzije, a da neće dočekati da je vide završenu. I ja sam se, kao asistent, radovala završetku zgrade i konkursu, ali sam "pobegla" iz Niša u svet!

  • Filozof

    17:51 // 13. 3. 2023.

    Za mlade naucnike.
    Za dr mr Malog, za dr Stefanovica, za za dr Atlagica, za dr Mesko Cvetanovica, za dr Milana Rakica, za dr Martinovica, za dr Sapica, za dr Orlica, za dr Zlatka Lutovca, ...

  • Neša iz Niša

    18:13 // 13. 3. 2023.

    Meni je nekako najjači utisak što je gospođa gradonačelnica morala da iscima Premijerku i Ministarku, pa mi nismo ni u stanju jednu zgradu da završimo sami od silnih gradskih para, mora Premijerka da se zove, da se uputi, pa da onda da rešenje hahah presmešno

    • Realan

      20:19 // 13. 3. 2023.

      Nešo iz Niša ti si očigledno van svih dešavanja. Za budzet našeg Grada Niša na žalost je miseona imenica da može da izgradi 15.000 kvadrata bilo kakvog prostora. Grad Niš ima tri puta manji budzet od Novog Sada.iMnogo manji gradovi od Niša na severu Srbije imaju veći budzet.Za završetak zgrade treba najmanje dve milijarde dinara sto je iznos jednak godisnjem budzetu Direkcije za izgradnju grada.

  • Za njihovu decu

    18:29 // 13. 3. 2023.

    A Rektor Džoni gura svoj četvrti mandat...

  • Alisa u zemlji čuda

    18:31 // 13. 3. 2023.

    Ma koji bre mladi naučnici jer to oni koji su na vezu polagali ispite i nameštali prosek da bi ih tetke, ujke i teče zapošljavali na fakultetima i dobrim mestima u državnom aparatu kao asistente i saradnike, stanove treba da dobiju deca koja su dobijala šestice i sedmice to su prave desetke, na vezu prosek pa na vezu i stanove pa gde to ima.

  • perhan

    18:57 // 13. 3. 2023.

    Da je za policiju već bi bila gotova. Nauka kod nas nema prodju

  • Natali

    19:56 // 13. 3. 2023.

    Sotirovska je nesto obecala a to da ce ovu zgradu staviti u funkciju. A sta da se ocekuje od nje kad ne ume da da nalog dve obicne rupe da se zakrpe u gradu. Blize se lokalni izbori pa da je ispratimo da radi ono sto je radila.

  • Nišlija

    19:59 // 13. 3. 2023.

    Još 40 godina treba da prođe!!!

  • Koreanac Park

    20:01 // 13. 3. 2023.

    Ali izgradjen je NT Park. A ovde nemaju proviziju, da se tale. A ti mladi naucnici od pre 15 godina, koji imali 35, 40 godina sad su pred penziju, sad ce u SANU da ih prime

  • Torpedo

    20:05 // 13. 3. 2023.

    Mozda bi se sve pokrenulo, da se spreci urusavanje objekta, da se preimenuje u " Mladi sns naucnici, sa vecernjim fakultetima" ?
    Uostalom, koga briga, ako vlast nema interesa, da kane nesto u dzep, gradjevina ce propasti ! Jer, ovo vise nije grad, vlast reklamira ,samo 50 m dalje, atraktivnu lokaciju, uz Lidl i Toplanu, a nesto sto je poluizgradjeno je ruglo???

  • Burghausen

    20:40 // 13. 3. 2023.

    I ne treba.

  • Dragan Niš

    21:23 // 13. 3. 2023.

    Predlažem da ona Ana ,SPS podmladak, podnese inicijativu Gradu i gradonačelnici da se Grad odrekne lokacije i zgrade u korist akademije mladih SNS kadrova ,a da to kao član glavog odbora SNS-a Sotirovska uruči direktno Vučiću uz predlog da bude počasni građanin Niša i predsednik odbora za izgradnju!!

    • Darko

      22:16 // 13. 3. 2023.

      Dragane, ne moze grad da se odrekne lokacije i zgrade jer nisu svojina grada nego Univerziteta. Ana treba da uputi inicijativu Rektoru a ne Gradonacelnici. Inicijativa je dobra ali pogresno savetujes podmladak SPS-a da uputi inicijativu nenadleznom organu.

  • Bata

    22:30 // 13. 3. 2023.

    Ovi mladi naučnici posle 15 godina ako nisu dobili stan sigurno su u inosranstvu. Srbija nema principe, ovo je očit primer da nam nisu više važni.

  • Miki

    08:45 // 14. 3. 2023.

    Interesantno je kada se čita i tekst i komentari da svi zaboravljaju kako je cela ta priča počela. Postojala je finansijska konstrukcija...

  • Robin Hud

    11:05 // 14. 3. 2023.

    Tamo gde nema provizije nema ni interesa za vladajucu sektu. Kako ima para za nacinalni stadion, Premijer ligu, da bude izabran njihov kandidat za Fudbalski savez,.... a za nauku je dovoljan Megatrend nivo. Ovde ima posla samo za motacnice, a za naucnike neka idu u inostranstvo i kupe stanove i nikada se ne vrate

  • Glas sa Radija

    11:59 // 14. 3. 2023.

    Primećujem da nisu svratili do te zgrade da je pogledaju... Nakon 15 godina nemara i nebrige, verovatnije je da će zgrada morati da se sruši nego da se dopravi, jer je u toliko lošem stanju da ne bi bilo bezbedno da se popravlja i dovršava...

  • 1234567890

    17:51 // 14. 3. 2023.

    Niko od vas pojma nema kako je počela i iz kojih sredstava da se gradi ta zgrada. Izgradjeno naselje "S. Sindjelić" a u sklopu njega i 120 stanova za mlade naučnike koji mesečno otplaćuju date im kredite za kupljeni stan i to od 2005.g. sa idejom da se te pare koriste za izgradnju te zgrade. U tom cilju osnovana je i Fondacija pri Univerzitetu a direktor je Rektor!Pitajte SVE rektore gde su pare!

    • Torpedo

      20:31 // 14. 3. 2023.

      Posto si ti najpametniji i jedini imas pojma, sto ih ti ne pitas, pa da nam preneses ?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: