Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 4. 10. 2011.

| Ekonomija

"Mediana u dugovima zbog Grada"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
radisavljevic
Dragan Radisavljević

Direktor JKP Mediana Niš Dragan Radisavljević optužio je gradske čelnike da kašnjenjem u plaćanju za izvršene usluge, uništavaju najveće komunalno preduzeće.

Pred sutrašnju sednicu Skupštine grada, na kojoj se očekuje da bude usvojen rebalans gradskog budžeta, Bratislav Vučković, odbornik G17 plus, koji je ujedno i pomoćnik direktora Mediane, povukao je svoj predlog za povećanje budžeta tog preduzeća.

Dragan Radisavljević, koji je takođe funkcioner G17, ocenjuje da je Vučković odluku doneo pod političkim pritiskom upravo predsednika Gradskog odbora G17 Branislava Jovanovića.

- Sinoć sam od Vučkovića dobio informaciju da ga je zvao Branislav Jovanović i tražio od njega da povuče predlog. Navodno je Jovanović sa Gradonačelnikom dogovorio da Grad počne redovnije da isplaćuje naše usluge - kaže za Južne vesti direktor JKP Mediana.

Dok Vučković nije želeo da komentariše naša saznanja, Radisavljević je očito nezadovoljan i kaže da u ovom trenutku ne bi trebalo da bude mesta takvom dogovoru.

- Novac koji smo tražili rebalansom, i koji je Vučković tražio, nema veze sa dinamikom isplate! Problem je što nam Grad Niš već sada, zaključno sa 31. avgustom duguje 120 miliona dinara. Pri tom, novac koji je ove godine predviđen bio gradskim budžetom bio je potpuno identičan prošlogodišnjem i nije uvećan za stopu inflacije, odnosno usklađen sa povećanim troškovima - kaže Radisavljević.

Prema njegovoj proceni, čak i kada bi Grad redovno isplaćivao sve obaveze, Mediana bi bez para ostala već novembra i tvrdi da je zbog toga "milion" puta slao dopise Gradonačelniku, Gradskom veću i Upravi za komunalne delatnosti.

- Uprava razume našu situaciju, čak su i oni predložili više novca za Medianu, ali je većina u Gradskom veću to odbacila - tvrdi Radisavljević.

Ukupan dug građana i pravnih lica, računajući i Grad Niš, prema ovom javnom preduzeću trenutno iznosi oko 670 miliona dinara, kaže Radisavljević i tvrdi da je zbog toga bio prinuđen da podiže kredite da bi održao likvidnost.

- Samo za kamate na kredite u prošloj i ovoj godini platili smo skoro skoro 50 miliona dinara. S obzirom da jedan kamion smećar košta oko 6 miliona, znači da smo bukvalno bacili 8 kamiona, a najbitniji razlog je što nam Grad ne plaća - kaže Radisavljević.

Radisavljević upozorava da će, ukoliko Grad ne reši problem dugova prema ovom preduzeću, preduzeti "najozbiljnije mere".

- Nama je zakonom poverena delatnost i mi to moramo da obavljamo. Ali, u situaciji smo da nam Grad ne plaća, a ja ne želim da bilo ko kaže da sam ja kršio zakon jer preduzeće ne obavlja delatnost, niti da kažu da sam kršio zakon jer podižem kredite da bih obezbedio da nastavimo sa radom - kaže Radisavljević.

Ni Gradonačelnik Miloš Simonović, ni Branislav Jovanović nisu odgovarali na telefonske pozive Južnih vesti.


Stiže zima

Problemi sa kojima se suočava JKP Mediana mogli bi ugroziti funkcionisanje grada u celini. 

Prema rečima direktora Dragana Radisavljevića, dovodi se u pitanje rad Zimske službe i održavanje puteva u zimskim uslovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svetlana Jovanovic

    10:22 // 4. 12. 2011.

    Pitam se kako posluje ovaj grad?
    Ja licno znam da su dugovanja grada i prema Gorici preko 100 miliona dinara, pa se pitam da li je ikada ovaj "ne obavesteni" gradonacelnik objasnio gradjanima GDE SU PAREEE!
    Pitam se i zasto se direktoru Mediane sad ne pridruzi i direktor Gorice?(verovatno je to ista fela kao i ovaj Vuckovic koji menja stranke kao carape samo da ostane na funkciji.)
    Svaka cast dir.Mediane - Pravi Nislija.

  • zmaj

    08:42 // 1. 11. 2011.

    Znate li zasto imaju gubitke. Evo ja cu vam reci jedan od razloga.
    "Gospoda" iz navedenog javnog preduzeca trose novac tako sto obilaze sajmove po svetu i spavaju u hotelima sa 5 zvezdica, neznajuci na kraju ni gde je sajam odrzan.
    Kosa im se masti ako hotel nedaj boze ima samo 4 zvezdice.
    Sve sam ovo licno gledao u Plovdivu 2008. godine.

  • Milan Marinković

    22:13 // 21. 10. 2011.

    Ukoliko je gospodin Radisavljević toliko "pravična" ličnost, i kritikuje neizmerene obaveze grada i građana prema JKP Mediani, on tj zapravo JKP Mediana nema potrebe da izvršava svoje obaveze prema gradu, neka odbije da vrši odovz smeća ili neka sudskim putem zahteva svoja potraživanja, pa ćete videti kako će se društvena i politička situacija u gradu drastično promeniti kada počne ljudima ispod nosa da smrdi, zbog gospodina Branislava Jovanovića & comp. koji očigledno pola para popiju, a drugu polovinu para u džep stavljaju! Pritisci se sa svih strana vrše, a građani na kraju najviše ispaštaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: