Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 23. 11. 2016.

| Ekonomija

Rebalans budžeta zbog Direkcije, GSA i rekonstrukcije Doma zdravlja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
digitron
Morali da se presaberu; foto: flickr.com/Ken Teegardin

Reorganizacija Direkcije za izgradnju Niša, Gradske stambene agencije, preraspodela radnika, uštede i kompletno renoviranje Doma zdravlja glavni su razlozi za treći rebalans niškog budžeta u 2016. godini.

Kako bi pomenuta preduzeća “pregurala” decembar i dočekala Novu godinu, u koju, kako smo već pisali, ulaze sa znatno manjim brojem radnika i drugačijom organizacijom, Uprava za finansije preraspodelila je novac u niškom budžetu.

Na rashodovnoj strani smo smanjili za 49 miliona troškove Direkciji za izgradnju grada, a stavili smo na prihodovnu stranu nešto više od 34 miliona i napravili uštedu od oko 14 miliona dinara. GSA takođe ne može da bude indirektni korisnik i tu smo uštedeli 25,2 miliona dinara, ali da bi se omogućilo funkcionisanje GSA, kod Uprave za imovinu smo uvećali budžet za istu sumu - kaže načelnik Uprave Miljan Stevanović.

Ono što je i ukupan budžet sa projektovanih 12,7 milijardi uvećalo na 12,8 jeste novac koji je, kako kaže Stevanović, stigao iz državne kase, namenjen kompletnom renoviranju niškog Doma zdravlja.

Iznos za renoviranje je 112 miliona dinara i on se obezbeđuje na prihodovnoj strani pre svega i mi ga rebalansom predviđamo i na rashodovnoj i to u okviru Uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i time omogućavamo da se već sada krene sa procesom rekonstrukcije Doma zdravlja. Inače, gledajući sve što radimo u ovom rebalansu, obim budžeta će se povećati za oko 97 miliona dinara - rekao je Stevanović.

Podsetimo, poslednji rebalans budžeta bio je u septembru ove godine kada je, kako je rečeno, zbog naloga Državne revizorske institucije, bilo uvećanja i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.


Nema povećanja broja zaposlenih, ali nema ni smanjenja

Iako će, kako je rekao načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić, od 128 zaposlenih u Direkciji za izgradnju grada, u ovom preduzeću ostati svega 30, a ostali preći u druge uprave ili prihvatiti socijalni program, povećanja broja zaposlenih neće biti.

Razlozi koji su doveli do izmene budžeta, menjaju i Odluku o broju zaposlenih. Pored Direkcije za izgradnju, tu su i Gradska stambena agencija i Direkcija za razvoj Niške Banje. Gledali smo da ukupan utvrđen broj zaposlenih za 2016. godinu ne bude prekoračen i ta cifra od 5.741 neće biti promenjena - kaže Janić.

Deo radnika će prihvatiti socijalni program i otići, ali ukupan broj zaposlenih će biti nepromenjen, a Janić to pojašnjava ranijim planiranjima.

Zato što je jedan broj zaposlenih već bio planiran da ode po socijalnom programu, pa nisu bili ni planirani u ukupnom broju zaposlenih za 2016. godinu - rekao je Janić.

Većina onih koji iz Direkcija i GSA pređu u uprave i opštinu, radiće, kako su rekli načelnici, maltene iste poslove koje su radili u svojim bivšim preduzećima.

Inače, pomenuta preduzeća i GSA su reorganizovane nakon preporuke Ministarstva finansija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    08:24 // 24. 11. 2016.

    ako je ovo ispravno sto radite da s prihodne prebacujete na rashodnu stranu da uvecavate i smanjujete prihode onda to nema veze s knjigovodstvom, koje je to knjigovodstvo, pa kada mozete sami da povecavate prihode i smanjujete rashode i prebacujete sredstva s jedne na drugu stranu zasto onda rebalans, igrate se s novcem poreskih obveznika ovo je za svaku osudu....

    • Ne razumete Vi to Petre

      18:45 // 24. 11. 2016.

      to je napredno knjigovodstvo, viši tečaj, crni pojas, nije zadnji dan, ali tu je negde

  • llahor

    22:42 // 23. 11. 2016.

    Luda kuća,bruka.Naplaćivao sve to nama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: