Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 20. 1. 2020.

| Hronika

Krivična prijava licu iz istrage, jer je iskaz Ninoslava Jovanovića završio u tabloidima

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti, Raskrikavanje
sud
Traži se onaj koji je dao informacije tabloidima; foto: arhiva JV

Nakon inspekcije u Višem javnom tužilaštvu, Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica jer su informacije sa saslušanja Ninoslava Jovanovića u slučaju otmice Monike Karimanović završile u tabloidima.

U postupku nadzora utvrđeno je da su uhapšenog Jovanovića saslušavali službenici MUP i VJT Niš, a u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Na osnovu činjenica utvrđenih u postupku nadzora, Poverenik je zaključio da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje istih podataka u medijima - navode na sajtu Poverenika.

Tokom saslušanja, upravo je neko od službenika, kako se sumnja, dostavio pojedine informacije medijima.

To je, kako za Raskrikavanje navodi Zlatko Petrović iz kabineta Poverenika, zaključeno na osnovu toga što su pojedine informacije koji su se pojavile u medijima “odgovarale Jovanovićevom iskazu“.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, pa oni treba da utvrde da li je neko sa salušanja iskaz direktno odao tabloidima ili indirektno preko nekog trećeg lica. Sumnja se da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka iz člana 146. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika.

Podsetimo, od curenja iskaza u tabloide, pre desetak dana ogradili su se niški dopisnici nacionalnih listova, a Tužilaštvo je oćutalo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mita

    06:23 // 21. 1. 2020.

    Kad će da padne krivična prijava u vezi spaljivanja dokumentacije komunalaca i skorašnjeg partijskog zapošljavanja u Medijani ?
    O težim slučajevima na nivou države da i ne govorim tj. ne pišem...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: