Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 20. 12. 2012.

| Hronika

Simonović na informativnom razgovoru

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
simonovic.jpg
Miloš Simonović, arhivska fotografija

Doskorašnji gradonačelnik Niša i funkcioner DS Miloš Simonović jutros se odazvao pozivu na informativni razgovor u vezi sa aferom "Vind džet", saznaju Južne vesti.

Iako zvanične potvrde ove informacije još nema, Simonović je to potvrdio u izjavi za RTS.

Izvor Južnih vesti iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), tvrdi da je razgovor u niškoj policiji završen oko 10 sati, a da je sve bilo u vezi sa aferom "Vind džet".

Simonović od jutros ne odgovara na telefonske pozive Južnih vesti, a na pitanje koje mu je novinar B92 poslao putem SMS "da li je bio na informativnom sastanku u policiji?", kratko je odgovorio SMS-om.

- Ne razumem. Ja sam na fakultetu - pisalo je u poruci.

U Demokratskoj stranci su prvobitno demantovali da je informativnog razgovora uopšte bilo, ali je na redovnoj nedeljnoj konferenciji za novinare portparol stranke Dragana Stojanović-Krstić demantovala samo da je on bio priveden.

Ipak, Stojanović-Krstić je odbila da odgovori na pitanje da li je Simonović, koji je i predsednik Gradskog odbora, bio na informativnom razgovoru.

- Ja sam rekla sve što sam htela da vam kažem po ovoj temi. Više nemam nameru da odgovaram na ta pitanja - rekla je Stojanović-Krstić.

Kako Južne vesti saznaju, poziv za informativni razgovor Simonović je dobio još pre nekoliko dana, a istim povodom pozvani su i pojedini članovi Gradskog veća i kabineta gradonačelnika iz prethodnog mandata.

Podsetimo, kako su Južne vesti već pisale sredinom oktobra pozivajući se na izvor iz SBPOK-a, sprovodi se istraga u vezi sa spornim ugovorom između Grada Niša i italijanske avio kompanije Vind džet.

Istraga je, tvrdi izvor, pokrenuta zbog sumnji u brojne nezakonitosti prilikom odobravanja subvencija za letove Vind džeta iz Niša za Bolonju.

Kako su Južne vesti prvobitno objavile Simonović je bio priveden na informativni razgovor, što je on kasnije demantovao preko drugih medija, dok i dalje odbija da odgovori na pozive Južnih vesti.


Afera Vind džet

Po odluci tadašnjeg gradonačelnika Miloša Simonovića (DS), iz gradskog budžeta je Vind džetu od novembra 2009. godine plaćano da leti iz Niša. Letovi su obustavljeni sredinom oktobra 2010. godine, a italijanska strana još nije vratila dug od 50.000 evra koje Grad ranije uplatio kao depozit.

Međutim, do danas nije objavljena precizna cifra koliko je novca poreskih obveznika Niša plaćeno Vind džetu.

Avgusta ove godine kompanija Vind džet je ugašena, a na njihovom sajtu trenutno stoji poruka "Vind džet će uskoro ponovo leteti".

Pri tom, kako su utvrdili i Državni revizori, gradonačelnik je ugovor sa Vind džetom sklopio suprotno zakonu, odnosno bez tendera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ristic

    13:26 // 25. 12. 2012.

    Yodo, let d fors bi vit ju! Glasaću za tebe na sledećim izborima.

  • Miskovic

    03:00 // 21. 12. 2012.

    Kralo se imalo se moglo se jaki smo bili pa smo krali na sve nacine,ali nismo znali da ce narod da nas ne glasa.Nisam verovao da ce da me hapse.Neverovatno.

    • Yoda

      15:35 // 21. 12. 2012.

      Potpuno Miskovicu Yoda te razume!

      Ti im 2008-me pare za kampanju dao jesi, placao da Vucic gradonacelnik Beograda bude, a sada tebe uhapsise tvoji...

      To nepravda kosmicka jeste...

  • Nevena

    23:13 // 20. 12. 2012.

    I mi Miloša za trku imamo... Miloš-Lošmi i bulumenta... Game over... The End... Bay, Bay...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: