Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 20. 3. 2015.

| Kultura

"Crvenkapa" koja nije bajka za laku noć

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti, Belami
crvenkapa
Priča o današnjoj devojčici, Crvenkapi, koja odrasta i koja po prvi put odlazi sama kod bake u grad

Premijernim izvođenjem predstave “Crvenkapa”, koja, kako kaže autorski tim, nosi jake poruke, pokreće pitanja i provocira, večeras u 19 sati u niškom Pozorištu lutaka biće obeležen Svetski dan pozorišta za mlade.

Kako objašnjavaju u Lutkarskom, ovo moderno i drugačije čitanje “Crvenkape” namenjeno je deci starijoj od 9 godina, ali i roditeljima. crvenkapa Pet devojčica u ulozi Crvenkape

U ovoj “Crvenkapi” se pitamo ko je danas vuk, a ima dosta vukova i oni jesu opasnost za našu decu. Danas, kada smo svedoci stravičnih stvari koje se dešavaju, nemamo prava da pričamo samo priče za laku noć i da uljuljkavamo i uspavljujemo decu, već moramo da im nekad kažemo stvari koje nisu slatke, ali ih čekaju - kaže rediteljka predstave Biljana Vujović.

U Pozorištu lutaka napominju “da život nema reprizu i nije virtuelni svet igrica”, te da ovom predstavom žele da deluju preventivno na decu, “kako bi bar za nijansu postala opreznija”.

Predstava je rađena po tekstu Igora Bojovića, koreografiju je radio Nebojša Gromilić, dok je za scenografiju i kostime zaslužna Ivana Savić, a neke teške teme prepevane su kroz “songove” za koje je muziku radio Oliver Katić.

Crvenkapu će igrati pet devojčica, koje su izabrane na audiciji - Iskra Milovankić, Dunja Petković, Milica Mitić, Ena Lilić i Danica Veljković. Na premijeri će nastupiti Iskra dok će se ostale mlade glumice okušati u drugim izvođenjima ove predstave.

Ostale uloge tumače Mladen Milojković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jelena Đorđević i Tatjana Milenković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Lazic

    12:28 // 21. 3. 2015.

    Gledala sam predstavu u cetvrtak na pretpremijeri sa cerkicom koja ima 5 god. Nije razumela predstavu ali je apsolutno uzivala. Prica, kostimi, koreografija sve je super.Songovi su vrhunski!

    • Svevid

      14:06 // 22. 3. 2015.

      Cini mi se nikad gora predstava. Devojcice su slatke i to je sve. U stilu Bilje Bajke to je prazno i glupo. Kostimi kao da ne postoje, dekora nema. Moje dete vise nece dolaziti. Sramota!!!

    • Igor

      14:08 // 22. 3. 2015.

      Recite lepo istinu CAR JE GO

    • Profesionalac

      16:12 // 22. 3. 2015.

      Sva sreca pa ste iskreni :)
      Predstava nije san snova,ali nije ni losa.Spasili su je odlicna koreografija i jos bolja muzika. Za kostime ste se ogresili, nisu losi.Ostalo ne bih da komentarisem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: