Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 11. 2. 2014.

| Kultura

Ivana Jordan: Inspiracija je svuda oko nas

Autor:A. M.Izvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Nišlije će u petak, 14. februara od 20 sati u Domu Vojske uživo moći da čuju nove pesme Ivane Jordan sa albuma “Moj si život”, snimljenog sa Big bendom RTS-a u džez aranžmanu.

Ideja o saradnji nastala je, priča Ivana, pre dve godine jer je oduvek želela da snimi album sa velikim orkestrom. Zato je dogovorila saradnju sa urednikom Big benda RTS-a Dragoslavom Fredijem Stanisavljevićem i snimila album kakav je oduvek želela.

Inspiracija joj, kako kaže, ne nedostaje jer je nalazi u osmehu prijatelja, zamišljenom licu na ulici, u ličnim razmišljanjima i raspoloženjima.

- Pesmu "Iznad oblaka" sam napisala u kolima dok sam stajala blokirana u koloni na Gazeli. Svi su bili nervozni, sivo je bilo nebo, zatvorila sam oči i poželela da odletim u neki dugi svet, iznad oblaka. A često i sanjam melodije, cele pesme. Toliko pesama je otišlo u nepovrat iz snova jer ih nisam zabeležila čim sam se probudila - kaže Ivana.

Na albumu “Moj si život” nalaze se dve potpuno nove pesme, ali i obrade numera sa ranijih albuma.

- Ovo su džez adaptacije mojih pop pesama. Aranžmane su radili Tihomir Jakšić, producent Big benda i dirigent Ivan Ilić. Dala sam im potpunu slobodu u izražavanju, u idejama jer sam želela sam da te pesme dobiju novi život, novu energiju - dodaje Ivana.

Ipak, džez obrade već poznatih pesama nisu jedina novina koja očekuje publiku.

- Oduvek sam negovala zvuk živih instrumenata u aranžmanima, ali ovoga puta je sve svirano uživo sa veliki orkestrom po starom dobrom običaju, gde ceo orkestar svira odjednom, bez doterivanja u kompjuterima - kaže Ivana.

Tako album “Moj si život” nije usmeren ni prema jednoj generaciji posebno, pa u njemu mogu uživata svi koji prepoznaju lepotu u ovoj muzici.

- Naučno je dokazano da muzika deluje na nase mišiće i osećanja. Namenjen je ljudima koji muziku osećaju duhom i telom - kaže Ivana.

Ipak, saradnja sa Big bendom u kome svira veliki broj vrsnih muzičara, nije bila jednostavna.

- Bilo je veoma zahtevno jer je trebalo da prilagodim svoj stil i interpretaciju novom žanru kojim se nisam do sada bavila, a da opet ostanem i dovoljno svoja - priča ona.

Ivana, kako kaže, svakodnevno proba sa orkestrom pripremajući se za nastup pred publikom u Nišu koja će prva uživo čuti nove pesme. Oni koji su ih već čuli kažu, dodaje Ivana, da zvuče dobro.

    - E sad, da li su ljudi ljubazni i tako reaguju jer sam ja prisutna ili su zaista iskreni, to već treba njih pitati… Ne opterećujem se očekivanjima. Najbolje je da uživamo jedni u drugima onakvi kakvi jesmo - ističe Ivana.

Za Dan zaljubljenih nišku publiku, prema najavama organizatora, očekuje muzičko-scenski spektakl sa izuzetnom produkcijom, a ulaznice su u prodaji u radnji “Happy house” i na blagajni Doma Vojske po ceni od 800 dinara.

IVANA JORDAN feat BIG BAND RTS - Iznad oblaka

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    21:02 // 11. 2. 2014.

    kad fenomenalnom big-bendu rts-a,dodamo i dobar glas i lepotu ivane,dobijamo odlicnu kombinaciju .bravo ivana,nastavite saradnju i nadalje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: