Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 18. 5. 2010.

| Kultura

Kelag Big Bend na Nišvilu

Autor:Izvor:Južne vesti

Tradiciju dovođenja velikih jazz orkestara iz zemalja u okruženju, Nišville jazz festival ove godine nastavlja predstavljanjem austrijskog Kelag Big Band-a, koji će nastupiti sa legendom svetske jazz scene, saksofonistom, kompozitorom i aranžerom Benny Golsonom.

U početku ovaj sastav je radio u formaciji duvačkog orkestra, a 2003. je prerastao u big band koji je do 2009. godine vodio poznati češki dirigent, kompozitor i aranžer Oldo Lubich. Sadašnji umetnički direktor i dirigent orkestra je jedan od najcenjenijih austrijskih muzičara mlađe generacije, trubač, kompozitor i aranžer Hans Lassnig. Pod njegovim vođstvom orkestar se od komercijalnijeg džeza okrenuo ka kompleksnijim formama i stvaranju sopstvenog zvuka po kojem je već prepoznatljiv.

Kelag Big Band je saradjivao sa mnogim imenima svetske jazz i soul scene, između ostalih tu su Raphael Wressnig, Farina Miss, Sandra Pires, Carol Alston, Francesca Viaro, Dieter Themel, Uroš Perić, Jaromir Hnilika, Franco Andolfo..

Kelag koncern, jedan od sponzora Big Benda, jedna od vodećih energetskih kompanija u Austriji, najbolji je primer kako značajni privredni subjekti mogu da budu direktna podrška umetnosti i afirmacija modernog i poslovnog mecenarstva.

Potvrda toga je i činjenica da je sa čelnicima kompanije veoma brzo postignut dogovor da Kelag finasira dolazak orkestra, a da Nišville jazz festival pokrije troškove angažovanja poznatog soliste Benny Golsona.

Takođe, zajedno sa big bendom u Niš će u vreme festivala doći i predstavnici najvišeg rukovodstva kompanije kojima će biti organizovani sureti sa čelnicima grada, minastarstava, ali i privrednicima, pre svega u cilju uspostavljanja novih kontakata i traženja mogućnosti da austrijski privredni gigant investira u Srbiju.

Inače, preduzeća Kelag koncerna deluju poslovno širom Evrope. Sam Kelag koji pripada najvećim austrijskim proizvođačima struje dobijene iz vodene energije i drugih obnovljivih izvora energije, raspolaže dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji, distribuciji i prodaji struje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: