Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 15. 8. 2014.

| Kultura

Najavljeni energični nastupi za drugo veče “Nišvila”

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
nisvil1
Meksički bend "Manglares" najavio nastup sa puno energije

“Briselski džez orkestar”, Kendi Dalfer, duo Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, bend “Manglares”, “Assaf Kehati Trio” i sastav Vlade Maričića obeležiće glavni muzički program druge festivalske večeri “Nišvila”.

Prvi će večeras na binu na platou niške Tvrđave izaći trio izraelskog gitariste i kompozitora Assaf Kehati. Njihov nastup će, kako su najavili, reflektovati uživanje u gostoprimstvu Nišlija i divnom gradu.

Potom sledi nastup flamenko i latin fjužn benda “Manglares” iz Meksika. Članovi ovog sastava poručili su publici da od njih mogu da očekuju puno energije, a da će pored standardnog repertoara izvesti i jednu meksičku narodnu pesmu.

- Volimo da se dobro provodimo na sceni i nadamo se da ćemo taj osećaj preneti i publici “Nišvil” festivala - kažu članovi benda “Manglares”.

brisel Big bend iz Brisela predstaviće specifičan projekat kombinacije džeza i stripa

Nesvakidašnji performans imaće zatim “Briselski džez orkestar” koji će predstaviti novi multimedijalni projekat “Graphicology” – “vizelnu džez partituru” koju zajedno sa njima potpisuje i poznati belgijski strip autor Philip Paquet. Projekat je spoj grafičke novele i muzike za džez big bend, a prema ocenama kritičara, “fantastično je novo iskustvo za ljubitelje džeza” i način popularizacije džeza.

Inače, ovaj belgijski orkestar prošlogodišnji je dobitnik "oskara" za muziku za "saundtrack" filma “The Artist”, a bio je i nominovan za dve Gremi nagrade.

Nakon toga na scenu izlazi gitarski duo Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, koji iza sebe ima nekoliko zajedničkih albuma i nastupa, dok će njih “odmeniti” holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer kojoj je ovo treće gostovanje na “Nišvilu”.

- Osim kompozicija na koje su svi navikli, izvešćemo i nove pesme koje su miks džeza i dens muzike. Tako da publika može da očekuje energičan nastup - najavila je Kendi.

Kraj druge festivalske večeri pripašće džez-latin bendu Vlade Maričića, a specijalni gost sastava je kubanska pevačica Nidia Moya. Pijanista i kompozitor Vlada Maričić poznat je domaćoj publici po kompozicijama koje predstavljaju spoj džez, latin i fank muzike sa elementima balkanske muzike. Jedna od njegovih najpoznatijih kompozicija je ’’Bolero Negotino’’, koja se već sedam godina emituje svakog dana po nekoliko puta na programima RTS-a kao podloga za najavnu špicu.

PROGRAM 15. AVGUST

Earth & Sky stage

plato niške Tvrđave, od 19.30

- Assaf Kehati Trio (ISR)
- Manglares (MEX)
- Brussels Jazz Orchestra (BEL)
- Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić (MAC/SER/USA)
- Candy Dulfer (NL)
- Vlada Maričić band (SER) feat. Nidia Moya (CUB)

Open Stage

kod Galerije „Paviljon u Tvrđavi“, od 19:30

- Rap trio (LE)
- Libercuatro (BG)
- Rebel band & Pera Joe (BG)
- Di Luna Blues Band (BG)

Welcome stage

Česma kod Tvrđavskog mosta, od 18 sati

- Učenici rokenrol škole Music Land (NI)
- Sanja i S.K.A. (NI)


Youth Stage

Preko puta „Salona 77“, od 19:30

- Predstavljanje projekta „Jazz – A Multicultiral Expression“
- Irina Jovanović (Chicago) & Marko Radojković
- Jam Station (NI)


Midnight Jam Stage

Dvorište Banovine, od 24

- Midnight Jam House Band i gosti

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milenko

    15:33 // 15. 8. 2014.

    Nisvill se sveo na proizvodnju buke sa vise razlicitih mesta u isto vreme, moje dete ne moze da spava svako vece dok se ova nocna mora ne zavrsi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: