Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 1. 11. 2013.

| Kultura

Nišvil: Slavković iznosi netačne podatke

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nisvil-mingus.jpg

Reagujući na izjave zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević rekao je da zamenik iznosi neprimerene i netačne procene kulturnih manifestacija u Nišu.

Krajnje je neumesno, tvrdi Blagojević, porediti niške festivale sa Belmužijadom ili “Danima šljive” kojima je, kako piše u saopštenju, zamenik gradonačelnika oduševljen.

- Da je gospodin Slavković bar jednom svratio na Nišvil, kao što je obilazio pomenute manifestacije – pretpostavljamo da bi lako uočio razliku! Takođe bi lako mogao i da izračuna koliko Nišville vraća novca i niškim firmama, pa na osnovu toga i u gradski budžet i to samo na osnovu 1.000 noćenja za učesnike festivala u proseku svake godine - stoji u saopštenju.

Blagojević u svom pismu medijima navodi da Grad Niš ne dotira Nišvil sa 30 miliona dinara, kako je više puta u emisiji Belami televizije rekao Slavković, već sa 17 milona dinara.

- Kao zamenik gradonačelnika koji ovih dana vodi razgovore sa predstavnicima resorne Uprave o smanjenju budžeta za kulturu, trebalo je bar da od načelnice sazna da izdvajanje Grada za Nišvil poslednje dve godine stagnira i iznosi tačno 17 miliona dinara! Doduše, gradonačelnik je za ovu godinu obećao povećanje od 5,5 odsto ali to nije realizovano - stoji u saopštenju Blagojevića.

Direktor Nišvila navodi da bi Slavković kao istaknuti privredni novinar trebalo da zna da je niški festival dobio nagradu privrednih novinara “Projekat budućnosti”, kao i to da je 2011. izabran za jedan od najboljih srpskih brendova.

Podsetimo, Slavković je nedavno gostujući na "Belami televiziji" rekao da niški festivali donose Gradu slabu ekonomsku korist.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada Jovic

    23:27 // 3. 12. 2013.

    Napadate Slavkovica.Vi ste se dogovorili pa napadate,to je Nisvill varijanta.Kazite narodu koliko festival dobija novac od ministrastva,grada Nisa,sponzora,prodatih karata.Imate para,ali hocete jos.

  • zorica kostic

    08:17 // 4. 11. 2013.

    Kultura nam je neophodna! Nije samo napuniti stomake , vec i glavu.Zamislite da ostanemo bez ovo malo kulture, kakva ce nam deca onda rasti? Strava, ne smem ni da pomislim. Gladni smo hleba i kulture

  • Ciceron Zplanjsky

    07:24 // 4. 11. 2013.

    G.Blagojiviću, ništa čudno,svedok sam kada je Slavković kao direktor u Toplani 2002. prodavao sjenički sir, tako da bi mu Sirenjarijada u Nišu kao predigra buregdžijade bila opravdana i razumljiva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: