Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 8. 10. 2010.

| Kultura

Otvoren festival "Think Tank Town" u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Teofil Pančić i Saša Stojanović na otvaranju festivala

LESKOVAC - U Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović" u prisustvu brojnih zvanica, među kojima je bio i gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, otvoren festival književnosti "Think Tank Town", časopisa za Balkan, pod nazivom "Knjiga je mamac", koji će trajati do 9. oktobra.

U kratkom obraćanju, novinar i publicista iz Beograda Teofil Pančić, koji je zvanično otvorio festival, rekao je da nije vešt ovakvim ulogama, ali sa zadovoljstvom otvara fastival.

Među učesnicima festivala, prema najavama organizatora, biće Goran Karanović iz Mostara, Zoran Karanović, Milan Vlajčić, Mirjana Đurđević, Ljubomir Živkov iz Beograda, Nerman Sarajlić iz Zenice, Saša Stojanović iz Leskovca i drugi.

Tokom festivalskih dana biće predstavljena mnoga književna ostvarenja – Književni klub Mostar, Kulturni centar Beograd, leskovački strip 1950-2010, Zeničke sveske, časopis Vino, kao i brojne knjige savremene produkcije.

Pre zvaničnog otvaranja predstavljena su nova izdanja Službenog glasnika iz Beograda, a leskovački kvartet kamernog orkestra Amoroso predstavio se mini koncertom.

Saša Stojanović, direktor 6. Festivala "Think Tank Town" , ističe da književni festival stvoren iz istoimenog časopisa za Balkan, u čijem je središtu cilj povezivanje kulturnih veza na Balkanu, kao i promocija autora i čitalaca kao dve najvažnije spone kulturnog života.

Pokrovitelj ove književne manifestacije su Ministarstvo kulture Srbije, grad Leskovac i brojni prijatelji časopisa "Think Tank Town", čiji je idejni tvorac i urednik leskovački književnik Saša Stojanović, direktor ovogodišnjeg Festivala književnosti koji se odvija pod nazivom "Knjiga je mamac".
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: