Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 1. 11. 2011.

| Kultura

Promocije knjiga u Kulturnom centru u Vlasotincu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
danilo i ostali
Učesnici promocije

Knjiiga ogleda i kritika „Pesnička sazvežđa nad Vlasinom“ i zbirka pesama „Kad lipe zamirišu“ mr Luke Krstića promovisane su u Kulturnom centru Vlasotinca.

Pored autora, o zbirci pesama i o delu mr Luke Krstića, dugogodišnjeg profesora Vlasotinačke gimnazije i Visoke škole za vaspitače u Pirotu, govorili su prof. dr Đura Stevanović, redovni profesor Beogradskog univerziteta, mr Srbislav Milenković, književni kritičar, Srba Takić, direktor Narodne biblioteke, Slađan Tasić, direktor Kulturnog centra i Danilo Kocić, novinar i pisac.

Posebno je istaknuto da je svojim radom mr Krstić značajno doprineo afirmaciji vlasotinačkog knjževnog stvaralaštva o čemu svedoči veliki broj objavljenih kritika i ogleda u brojnim listovima i časopisima, kao i knjiga književnih ogleda koja je promovisana i koja je najpotpunija panorama književnog stvaralaštva u Vlasotincu.

Za zbirku pesama „Kad lipe zamirišu“ mr Krstića rečeno je da je pravo osveženje u vlasotinačkom pesništvu, jer se nametnuo kao samosvojni, originalni poeta, koji peva o običnim ljudiskim trenucima koji život čine tako zanimljivim i uzbudljivim.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Mladenovic-GONAC

    06:28 // 2. 11. 2011.

    Dok prof.mr.Krstic koji je sluzbovao u Pirotu i Vlasotincu promovise svoju knjigu "Kad lipe zamirisu",dotle hrvatski tajkun(prevarant) svojim malverzacijama ostavlja radnike bez posla,otimajuci i unistavajuci firme iz VLASOTINCA(hoteli) i PIROTA(2 gradj.firme).Za sada nadlezni mirno posmatraju ovaj cin,ne preduzimajuci nista,iako se to svakog momenta ocekuje,a i prof. Krstic bi i o ovom slucaju na bazi dostavljenih argumenata trebao da izda jos jednu knjigu,npr sa naslovom "Kad posteni zacute,lopovi vrsljaju".

    • KM

      01:30 // 4. 12. 2011.

      A kakve to veze ima sa clankom?

    • Mihaljcic-Gonac

      11:05 // 2. 1. 2012.

      Pa koje nema veze,posto je prof.vezan za Vlasotince i Pirot napisace roman na bazi dostavljenim mu cinjenicama o vasim prevarama za 2 hotela u Vlasotincu i 2 firme u Pirotu bez dinara ulaganja,a sa pomagacima u korupciji iz poreske i mup-a.Jer vi ako ste ucenjeni zbog vasih prljavih radnji da radite tako,drugi nisu,a ceka vas ista sudbina kao vaseg telohranitelja M.Rajkovica iz akcije "Albatros".Sve vase aktivnosti se prate i znaju,a knjigu od profesora dobicete na citanje da se podsetite sta ste radili i da vam ne bude dosadno tamo gde cete da budete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: