Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 28. 11. 2013.

| Kultura

Sreda u "Fidbeku" uz mančesterski bluz

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Norman-Beaker-bend-NASLOVNA.jpg
Norman Beker je gitarista, pevač, kantautor i producent (foto: Marko Pekić)

Klub „Fidbek“ sinoć je ugostio veliko ime bluz muzike. Naime, bend Normana Bekera juče je u Nišu pokazao kako bluz i dalje postoji bez obzira na generacijski jaz i veliku kilometražu koju bend u okviru svoje turneje prolazi. 

Niška publika je sinoć imala priliku da ugosti doajena britanskog bluza, gospodina koji je svoje muzičke korake gradio sa velikim imenima poput Čaka Berija ili BB Kinga. Reč je o Normanu Bekeru koji je sa svojim bendom u okviru evropske turneje posetio i Niš. Nakon što je u Simfonijskom orkestru završen koncert džez instrumentaliste Nenada Vasilića, publika je u komšiluku, u prostorijama „Fidbeka“ mogla da čuje jednog od popularnijih gitarista bluz muzike iz vremena kada su scenom plenila danas često pominjana muzička imena.

Pred odabranom publikom u intimnoj atmosferi ovog kluba, koji često zna da iznenadi izvlačeći iz zapećka priznate muzičare, Norman Beker je sa svojim sekstetom podsetio Nišlije kako izgleda slušati kvalitetan bluz u „lajv“ izvođenju.

Ovaj koncert jedan je u nizu koncerata koje Normanov bend sprovodi u okviru evropske turneje.

- Ovaj koncert je u sklopu oktobarske i novembarske evropske turneje. Pre svega koncerti su bili usredsređeni na zapadnu Evropu kao što su Nemačka i Francuska. Početak balkanske turneje bio je 19. oktobra u Zagrebu, a nakon toga su usledili Kikinda, Senta, Beograd i Užice. Večeras nam je bilo zadovoljstvo da se predstavimo u Nišu. Sutra bi trebalo da nastupamo u Subotici. Ideja je bila da se predstavimo Nišu i vrlo je izvesno da će Normanov bend iduće godine svirati na “Nišvilu“. Preko mene su se muzičari upoznali i sa „Nišvil“ festivalom, ali nisu imali prilike da dođu u grad i sviraju - izjavio je za Južne vesti menadžer benda Nebojša Petrović.

Norman Beker je gitarista, pevač, kantautor i producent, a na čelu benda koji je sinoć nastupio je već gotovo tri decenije. Njegov autentičan vokal na bini su pratili još i saksofon, bas gitara, klavijatura i bubanj. 

Koncert Normana Bekera u Nišu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: