Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 3. 3. 2018.

| Kultura

U niškom Pozorištu lutaka zmaj vegetarijanac, radoznali slon i Alisa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
U nedelju na repertoaru "Alisa u zemlji čuda"; foto: Pozorište lutaka Niš
"Beli zec, Šeširdžija, Crna kraljica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se Alisa susreće"; foto: Pozorište lutaka Niš

Tokom marta, mališani će u dečjem Pozorištu lutaka u Nišu imati prilike da pogledaju tri predstave. Reč je o klasiku Luisa Kerola Alisi u zemlji čuda, zatim Damojedu, priči o dobrodušnom zmaju, kao i predstavi Radoznalo slonče.

Priču Luisa Kerola koju znaju sve generacije, oživelo je i niško Pozorište lutaka. Nepokorna i smela, Alisa putuje kroz Zemlju čuda u kojoj se susreće sa brojnim neobičnim likovima.

Sve je maštovito oživljeno kreativnim scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju koja podstiče želju za igrom i maštom, ali ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture - rekli su u Pozorištu.

Klasičnu poruku da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti, ali i originalnu - da zmaj može biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar, donosi predstava Damojed. Reč je o drami u stihu, kako kažu u niškom pozorištu, gde je glavni lik zmaj koji ne ispunjava baš “zmajske standarde”.

On je vegetarijanac, ne voli da otima dame, nije zao, a kuburi i sa plamenom. Ipak, pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije, otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, a ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno odmažu u sprovođenju zmajskog kuvarskog plana - kažu u Pozorištu.

Tu je i priča o malom slonu koji neprestano nešto zapitkuje. Kako navode u Lutkarskom pozorištu, ova predstava je puna ritma i plesa, a posebnu lepotu joj daju lutke.

Dodatne informacije o repertoaru Pozorišta lutaka možete pogledati na njihovom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: