Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 16. 3. 2013.

| Kultura

Vesela svirka „Procesa“ i „Ludih Krawa“

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Proces-21-.jpg
Proces, foto: Marko Pekić

Klub “Juridicum” sinoć je bio domaćin stotinama Nišlija koje su pružile podršku ska pank bendovima „Lude krawe“ i „Proces“. Tročasovna svirka privukla je mnogobrojnu publiku u klub koji se ove godine pokazao kao odličan prostor za rok koncerte.

Sinoćnu svirku dvaju bendova u klubu „Juridicum“ obeležilo je pristustvo velikog broja mladih ljudi koji su, kao poštovaoci rok kulture, energično pokazali svoje prisustvo na andergraund sceni Niša.

Prvi je nastupio sastav iz Bačkog Petrovca koji od 1996. godine egzistira, i sinoć je u Nišu imao priliku da se predstavi brojnim hitovima koje je publika, iako ne baš do krajnosti upućena u njihov rad dobro prihvatila. Komentar pevača „Ludih Krawa“ bio je aluzija na nepoznavanje opusa ovog benda, ali se ipak veliki broj mlađih fanova pokazao sjajno, i u prvim redovima napravio sjajnu atmosferu.

Nakon više od jednog časa sviranja „Lude Krawe“ su na bini zamenili dugo očekivani članovi lokalnog ska benda „Proces“, koji su svojim šarmom i muzičkom potkovanošću publiku doveli do ekstaze par sati iza ponoći.

Proces Proces, Foto: Marko Pekić„Drago mi je da je interakcija između nas i publike  veoma dobra. Mi smo večeras shvatili da je sve više mlađih fanova  koji nam svojim postojanjem daju motiv da i dalje kontinuirano radimo. Mislim da smo im se na izvestan način večeras odužili“ izjavio je Milan Krajnalić.

„Proces“ je nastup počeo obradom pesme „Džokej“ niškog benda „Tam tam“, nakon čega su usledile „Moj san“, „Novac“, „Rio“.

Pesma „Džokej“ je završila koncert, ali nije bila jedina obrađena numera koja se uklopila u rad „Procesa“. „Uzalud me podsećaš“, popularna numera „Bombaj štampe“, takođe se uvrstila u repertoar Nišlija.

Koncert je završen skoro dva sata nakon ponoći i publika je sa oduševljenjem napustila klub.

„Proces“ je bend koji je na sceni već 18 godina a svoj prvi album izdao je 2003. pod nazivom „Dušanova ulica“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: