Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Južne vesti

  • brnabić

    Brnabić: Ako “Južne vesti” misle da Poreska ne radi dobro, mogu da se žale

    Komentarišući navodni dug Južnih vesti koji im je utvrdila Poreska uprava pozivajući se na Zakon o javnom informisanju i Uredbu Vlade, premijerka Ana Brnabić je u Prokuplju rekla da ima poverenje u državne organe i da “Južne vesti” mogu da se žale.

    (20) detaljnije
  • Gašenje medija

    Propisima za javni sektor Poreska uprava gasi "Južne vesti"

    Iako ni posle intenzivne šestomesečne kontrole nisu u poslovanju "Južnih vesti" pronašli ni jedan jedini prekršaj, pozivajući se na uredbu koja se odnosi isključivo na javni sektor, poreski inspektori su utvrdili da "Južne vesti" navodno duguju milionski iznos. Ministarstvo finansija pokrenulo proceduru prinudne naplate i pre konačne odluke suda.

    (44) detaljnije
  • Viši sud u Nišu

    Viši sud u Nišu: Pronašli smo presudu, greška nastala u pisarnici

    Nakon što je godinu i po dana bila izgubljena, samo dan nakon što je o tome objavljen tekst, iz Višeg suda je saopšteno da su pronašli spornu presudu po kojoj bi visoki funkcioner SNS Bojan Marinković Bojzi trebalo da uredniku "Južnih vesti" plati 250.000 dinara odštete jer mu je pretio.

    (43) detaljnije
  • mediji

    Konkurs za drugu Letnju školu onlajn novinarstva "Južnih vesti"

    Tokom petodnevnog intenzivnog rada, od 30. jula do 3. avgusta, budući novinari će, pored predavanja koja će držati urednici i novinari " Južnih vesti" , tokom Letnje škole biti u prilici da teorijska znanja primene u praksi kroz svakodnevni rad u posebno formiranoj redakciji, koju će voditi bivši urednik "Vranjskih" i bivši predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

    detaljnije
  • mediji

    Odšteta zbog pretnji novinaru: Presuda se izgubila

    Iako je niški Osnovni sud još avgusta 2016. Bojanu Marinkoviću Bojziju, visokom funkcioneru SNS, naložio da uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću isplati 250.000 dinara odštete zbog toga što mu je prethodno pretio, po Marinkovićevoj žalbi ni posle bezmalo dve godine nije čak ni zakazano nijedno suđenje. Pritom, prema podacima iz sudova, više se i ne zna gde je dokumentacija u vezi sa ovim predmetom.

    (8) detaljnije
  • pedja blagojevic

    Uredniku "Južnih vesti" nagrada za novinarsku hrabrost

    Dobitnici nagrade “Stanislav Staša Marinković“, koju dnevni list Danas dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, ove godine su glavni urednik i osnivač Južnih vesti Predrag Blagojević i glavni urednik i osnivač Kikindskih Željko Bodrožić.

    (15) detaljnije
  • studio

    Debata "Južnih vesti" povodom desetogodišnjice od smrti kralja romske muzike

    U junu se navršava 10 godina od smrti rođenog Nišlije Šabana Bajramovića, kralja romske muzike, koji je bio priznat u svetu, više nego u svom komšiluku, a tim povodom se večeras od 18 sati u studiju “Južnih vesti” organizuje debata na tu temu.

    (3) detaljnije
  • zoran kesic

    Kesić: Društvo je učmalo, lepo je videti proteste u Nišu

    Nišlije nisu tupave, smatra novinar i autor emisije “24 minuta” Zoran Kesić, osvrćući se na ovu više puta ponovljenu tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kesić je u emisiji "Južnih vesti" “15 minuta” rekao da podržava proteste onih koji su protiv poklanjanja niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" Državi i pita se zbog čega je uopšte tako odlučeno.

    (7) detaljnije
  • Vranje medijski konkurs

    I u Vranju: Provladinim medijima najveći deo novca iz gradske kase

    Članovi konkursne komisije, uglavnom nepoznati čak i dugogodišnjim medijskim uposlenicima, najviše para na tek okončanom gradskom Konkursu za finansiranje mediijskog sadržaja u Vranju dodelili su medijima bliskim lokalnim vlastima, dok su predlozi dva najnagrađivanija i najčitanija portala sa juga Srbije - Vranjskih i Južnih vesti, ocenjeni kao loši, pa i ostali bez novca.

    (3) detaljnije
  • Južne vesti

    Direktor niške Poreske uprave pozvao direktora “Južnih vesti” na razgovor o kontroli

    Objašnjenje o slučaju iscrpnih poreskih kontrola koju poreska inspekcija mesecima sprovodi nad "Južnim vestima", kako kaže direktor ovog medija Vitomir Ognjanović, ponudio mu je direktor niške Filijale Poreske uprave Mića Jeremić, koji ga je pozvao na sastanak.

    (20) detaljnije
  • jv

    “Južnim vestima” produžena poreska kontrola, NUNS pisao premijerki

    Višemesečno “češljanje papira” u "Južnim vestima" produženo je do 15. maja, a prethodni inspektor dobio je zamenu, te će poresku kontrolu sada sprovoditi dva nova inspektora. Povodom neuobičajene i iscrpljujuće poreske kontrole, kako su saopštili iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), pisali su premijerki Ani Brnabić i pozvali je da stane u odbranu novinarskih i medijskih sloboda.

    (14) detaljnije
  • Gajović Kvaka23

    Državni sekretar: "Južne vesti" da se obrate nama zbog pritisaka

    Iako je poreska inspekcija, koja predstavlja još jedan državni aparat, ta koji pritiska "Južne vesti", državni sekretar zadužen za medije Aleksandar Gajović rekao je da novinari treba njemu da se obrate o ovom slučaju. O Ministarstvu kulture i informisanje, koje je tu da pomogne "svakom kolegi koji smatra da su mu ugrožena prava i slobode", ali i novoj Strategiji za medije, Gajović je pričao u intervjuu za "FoNet".

    (7) detaljnije
  • darko bulatovic

    Bulatović ponovo odbio gostovanje u debati “Južnih vesti”

    Iako je pre nekoliko meseci obećao da će se odazvati svakom pozivu novinara za komentar, kao i da će gostovati u emisijama “Južnih vesti”, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ponovo odbio da bude jedan od učesnika debate “60 minuta”.

    (12) detaljnije
  • Južne vesti

    Poreska uprava vrši pritisak na "Južne vesti"

    Ovih dana čak dve poreske kontrole „češljaju papire” "Južnih vesti", a u poslednjih pet godina ovaj niški portal poreska inspekcija posetila je još tri puta. Zaposleni u ovom mediju su ubeđeni da su česte kontrole, koje u velikoj meri ometaju njihov rad, osveta lokalnih vlasti zbog kritičkog pisanja. „Jasno je da na prvom mestu postoji interes da se utvrdi ko to nas, kako i zašto finansira, pod velom neke teorije zavere ili izdaje“, kaže za "Raskrikavanje" direktor "Južnih vesti" Vitomir Ognjanović.

    (13) detaljnije
  • perisic

    Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

    Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

    (28) detaljnije
  • Sud Palata pravde

    Pretili glavnom uredniku "Južnih vesti", pa ga tužili i traže 700.000

    Nakon što su oslobođeni krivice za pretnje koje su uputili uredniku "Južnih vesti" Predragu Blagojeviću, pukovnik Dobrivoje Stanimirović i privatni detektiv Mija Janković su podneli protiv Blagojevića protivtužbe zbog “povrede časti i ugleda”. Njima je sporno to što su "Južne vesti" izveštavale sa javnih suđenja.

    (11) detaljnije
  • Konkurs za novinara

    Konkurs Južnih vesti: Tražimo novinara u Pirotu

    Želite li da se pridružite novinarskoj ekipi Južnih vesti i izveštavate iz pirotskog kraja? Kako bismo unapredili informisanje građana samog Pirotskog okruga, ali i ostatka Srbije i sveta o dešavanjima u tom kraju, tražimo pojačanje.

    (2) detaljnije
  • Južne vesti

    Osmi rođendan "Južnih vesti"

    Tekstom o manipulacijama na niškom Aerodormu, koji je dobio nagradu NUNS za istraživačko novinarstvo, pre 8 godina i formalno je "počeo život" Južnih vesti na medijskom nebu Srbije. Prošle godine ista nagrada je zamalo ponovo otišla u ruke novinara ovog medija - za istraživanje spornih tendera kojim je Ministarstvo za rad obnovilo svoj vozni park.

    (15) detaljnije
  • printscreen

    Nove pretnje "Južnim vestima": Pazite kako prelazite ulicu

    Nakon što je na Fejsbuk strani "Južnih vesti", između ostalog, novinarima poručio “da paze kako prelaze ulicu”, da ne bi bilo “tras, tras, bum”, zbog pretnji je podneta krivična prijava protiv 67-godišnjeg muškarca iz Ražnja.

    (17) detaljnije
  • Sud Palata pravde

    Justicija na kolenima

    Pretnje su u Srbiji mutirale do takvih krajnosti da nas gotovo i ne tangiraju. Sem kad imbecilna presuda nekog suda na njih skrene pažnju. Ili kad se dotaknu političara čija sigurnost bude "objektivno ugrožena"!

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: