Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Južne vesti

  • putin-printskrin-gardijan

    “Južne vesti” kao izvor za “Gardijan”

    U tekstu o poseti Vladimira Putina Beogradu, uticajni britanski list “Gardijan” poziva se i na tekst “Južnih vesti”, u kojem se govori o organizovanim odlascima u prestonicu na doček ruskog predsednika.

    (16) detaljnije
  • komentai tekst

    Tekstovi o poklanjanju aerodroma bili najinspirativniji za komentarisanje

    Od 5 najkomentarisanijih tekstova na “Južnim vestima” u 2018. godini, čak 4 su u vezi sa poklanjanjem niškog Aerodorma “Konstantin Veliki” državi, dok je jedan posvećen političkim previranjima u vladajućoj koaliciji.

    detaljnije
  • juzne vesti

    “Južne vesti” u 2018. i novine za 2019. godinu

    Tokom ove godine novinari “Južnih vesti”, napisali su i objavili 8.934 teksta. Ispratili najvažnije događaje, otvorili brojne teme, uticali na društveno-politička dešavanja na jugu Srbije, a po prvi put je na naša pisanja reagovalo i Tužilaštvo. U 2019. godini novi ljudi, novi sadržaji, modernije, brže, jače i bolje.

    (8) detaljnije
  • goca

    Transfer sa N1 u "Južne vesti" - Gordana Bjeletić novo pojačanje

    Od januara 2019. godina redakcija "Južnih vesti" biće jača za dugogodišnju novinarku i dopisnicu brojnih medija sa juga Srbije Gordanu Bjeletić. Ona se u najčitaniji regionalni onlajn medij vraća posle nekoliko godina provedenih na N1, a još aktuelni glavni i odgovorni urednik Predrag Blagojević kaže da je ovaj transfer "nadgradnja na već jakim temeljima".

    (15) detaljnije
  • najcitaniji

    U 2018. na “Južnim vestima” najčitanije bile vesti iz hronike

    Tekstovi o pucnjavi u centru Niša, teškoj saobraćajnoj nesreći u Knjaževačkoj i tragediji na pružnom prelazu u Donjem Međurovu najčitaniji su u 2018. godini na portalu "Južnih vesti". A u prvih pet se našao i tekst o autobusima kojima su ljudi dovoženi na miting ispred fabrike "Leoni" neposredno pre njenog otvaranja u Nišu i tekst o izvršiteljima.

    (2) detaljnije
  • sud

    Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv muškarca koji je pretio novinarima "Južnih vesti"

    Pošto je 67-godišnjak Radoslav Milovanović na saslušanju rekao da je komentar na Fejbuku Južnih vesti, u kojem između ostalog poručuje novinarima “da paze kako prelaze ulicu”, da ne bi bilo “tras, tras, bum”, napisao kao izraz negodovanja, a ne kao pretnju, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, odbacilo je prijavu protiv njega, iako nikog iz redakcije nije ni saslušalo.

    (10) detaljnije
  • dveri

    Niške Dveri traže ostavke ministarke Mihajlović i Bulatovića zbog nesreće u Međurovu

    Zbog “terora vlasti” koji je, kako kažu u Dverima, kulminirao kada je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša voz prepolovio autobus, Gradski odbor ovog Pokreta zatražio je smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, Odbora direktora "Infrastruktura železnica Srbije", kao i šefa Odseka za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti Niša.

    (17) detaljnije
  • darko laketic

    Laketićev proces protiv "Južnih vesti" seli se u beogradsku sudnicu

    Nakon što je advokat "Južnih vesti" ukazao na to da je narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio ovaj medij pogrešnom sudu, Osnovni sud u Prokuplju se proglasio nenadležnim i proces prebacio u Viši sud u Beogradu.

    (4) detaljnije
  • darko laketic

    Laketić tužio "Južne vesti" - pogrešnom sudu

    Narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio je "Južne vesti", tvrdeći da je taj medij objavio netačne podatke o njegovim stanovima u Beogradu. Time je, tvrde u tužbi, pretpeo "znatno jake duševne bolove velikog intenziteta zbog povrede ugleda i časti”, zbog čega traži odštetu od 300.000 dinara. Iako su tužbu pisale dve advokatske kancelarije, podneta je sudu koji po zakonu nije nadležan da o tome sudi.

    (15) detaljnije
  • južne vesti

    Udruženja traže da predstavnik "Južnih vesti" na sastanku sa Vladom iznese probleme ovog medija

    Da predstavnici vlasti odmah prestanu da prozivaju, vređaju, omalovažavaju i diskriminišu medije, zahtev je medijskih udruženja, koja imaju i druge "vremenski oročene" zahteve koji treba da pobošljaju medijsku scenu, a jedan od njih je i da na sastanku sa Vladom predstavnik "Južnih vesti" govori o poreskim kontrolama ovog medija.

    (1) detaljnije
  • južne vesti

    Naplatu izmišljenog poreskog duga "Južnim vestima" stopirao Vučić?

    Iako je pre dva meseca "Južnim vestima" stiglo rešenje Poreske uprave da ovaj medij plati nešto više od milion dinara na ime poreza i doprinosa za izmišljeno dugovanje, ova suma do danas nije ni prinudno naplaćena, iako je i u upozorenju pred prinudnu naplatu, koje je stiglo u avgustu, rok za plaćanje bio 5 dana. Kako kaže Dragan Petković iz "Južnih vesti", do rukovodstva ovog medija nezvaničnim kanalima stigla je informacija da je prinudnu naplatu zaustavio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

    (7) detaljnije
  • protest

    Priznanje za aktivizam Inicijativi “Ne damo niški aerodrom”

    Razgovor o građanskom aktivizmu i dodela priznanja "Hrabri glas" Inicijativi "Ne damo niški aerodrom" za uspešan primer aktivističke priče, kako kažu organizatori iz Centra za istraživanje transparentnosti i odgovornosti (CRTA) i "Istinomera", održaće se 14. septembra u "Deli prostoru".

    (1) detaljnije
  • BBC News logo

    "Južne vesti" postale partner "BBC"-ja

    Zvanični partneri "BBC News" za Srbiju postale su "Južne vesti" i novosadski "021". Zahvaljujući dogovorenoj razmeni sadržaja, čitaoci će vesti na srpskom jeziku uglednog britanskog medija moći da prate i na ovim portalima.

    (12) detaljnije
  • Južne vesti

    Izmišljeni poreski dug "Južnih vesti" stiže pred evropske institucije

    Zbog “nezakonitih radnji” i “zloupotreba državnih organa sa namerom da vlast ugasi Južne vesti”, iz beogradskog sedišta Demokratske stranke saopšteno da će o ovom slučaju obavestiti Partiju evropskih socijalista i ostale evropske institucije i organizacije u čijem radu učestvuju.

    (3) detaljnije
  • gradska uprava

    Muk u niškoj Gradskoj upravi - mnoga novinarska pitanja bez odgovora

    Javne nabavke, građevinske dozvole, sufinansiranje medijskog sadržaja i uopšte trošenje para građana i informacije o funkcionisanju Grada, u nadležnosti su načelnika i sekretara zaposlenih u Gradskoj upravi Niš. Međutim, već mesecima "Južne vesti" iz ove institucije ne dobijaju odgovore ni na jedno pitanje, jer načelnik Ljubiša Janić izbegava novinare, a službenici prebacuju nadležnost sa jednih na druge, dok pitanja najverovatnije ne “završe u kanti”.

    (13) detaljnije
  • nagrada

    "Južnim vestima" uručeno priznanje "Nišlija/ka"

    Simboličnim peharom u obliku srca i medaljama za sve zaposlene u redakciji "Južnih vesti", Udruženi pokret slobodnih stanara odao je priznanje "Nišlija/ka" ovom portalu, zbog, kako kažu, "hrabrog, nestranačkog, objektivnog i pravovremenog informisanja". Povod za priznanje je, navode u obrazloženju, "represija vlasti" koju sprovodi kroz Poresku upravu. Zamenik glavnog urednika Aleksandar Stankov istakao je da "mač vlast ovih dana visi nad glavama" svih lokalinih i istraživačkih medija.

    (2) detaljnije
  • direkcija za javni prevoz

    Direkcija za javni prevoz laže da su "Južnim vestima" dostavili podatke o zaposlenima

    Odgovarajući na žalbu "Južnih vesti" Povereniku za informacije od javnog značaja na to što iz Direkcije za javni prevoz Niš nisu dostavili podatke o zaposlenima i "ekološkom" autobusu, direktor ovog javnog preduzeća Saša Petronijević uputio je dopis u kojem bez ikakvih dokaza tvrdi da je sve poslato, iako nije.

    (6) detaljnije
  • Poreska uprava

    "Ugrožavanje opstanka medija kroz naplatu izmišljenog poreskog dugovanja"

    "Grube greške u tumačenju propisa i logičkom zaključivanju" od strane poreskih inspektora, koji ni posle višemesečnih kontrola nisu pronašli nijedan prekršaj u poslovanju "Južnih vesti", a ipak utvrdili navodni milionski dug, predstavljaju "deo pritiska na medije", saopšteno je iz Transparentnosti Srbija.

    (4) detaljnije
  • Južne vesti

    Novinarska udruženja: Vlast koristi inspekcije protiv medijskih sloboda

    Predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine zahtevaju da se zaustave politički pritisci na "Južne vesti", dok iz Udruženja novinara Srbije pozivaju Poresku upravu da svoja ovlašćenja ne zloupotrebljava za pritisak na medije pošto su, pozivajući se na uredbu koja se odnosi isključivo na javni sektor, poreski inspektori utvrdili da "Južne vesti" navodno duguju milionski iznos.

    (2) detaljnije
  • Njuz net o pritiscima na Južne vesti

    Njuz.net: Grad Niš poklanja Južne vesti državi

    Vest o pritiscima Vlade Srbije na Južne vesti nije promakla satiričnom portalu Njuz.net. Aludirajući na veoma spornu odluku gradskih vlasti Niša da Državi poklone lokalni aerodrom, njuzovci su "zamislili" i malo izmenjen scenario poklanjanja, a za sve našli i ekonomsko opravdanje.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: