Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 17. 5. 2023.

Niška opozicija traži od Tužilaštva da zaštiti radnike ucenjene da idu na SNS miting

Opozicija (1) Predstavnici niške opozicije predali su dopis Osnovnom javnom tužilaštvu, kako su rekli, o brojnim zloupotrebama, ucenama i pritiscima na zaposlene u javnom sektoru i obećali besplatnu pravnu pomoć; foto: JV / N. Đ.

Pretnje otkazima, neprodužavanjem ugovora, revizijom bolovanja, ali i zahtevima da prekinu godišnje odmore, advokati niških opozicionih stranaka kažu da su svakodnevni pritisci sa kojima se radnici susreću, kako bi se pojavili u petak, 26. maja na mitingu SNS-a u Beogradu. Tim povodom, advokatice Dragana Milutinović i Ana Eraković sa predstavnicima niške opozicije predale su dopis Osnovnom javnom tužilaštvu, kako su rekli, o brojnim zloupotrebama, ucenama i pritiscima na zaposlene u javnom sektoru i obećali besplatnu pravnu pomoć.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mile

    16:01 // 17. 5. 2023.

    Ti su svi bili na vlast da su bili dobro ostali bi a ne da rade za sebe.. Zuti I Reformisti.. Kuku lelel..

    • Demokratski birač

      18:41 // 17. 5. 2023.

      Žuti su bili "zlatni" za ove danas, a za izmedju njih i Reformista nikada ne moze stajati znak jednakosti, naravno u korist demokrata.

  • Mirko

    16:17 // 17. 5. 2023.

    ..ali je tuzilastvo spreceno da dela jer moraju na miting 26.

  • Gavrilo Milentijevic

    16:38 // 17. 5. 2023.

    Samo sto su oni dok su bili u ds isto to radili ljudima, a za miting u Nisu su morali da dodju njijovi clanovi iz okolnih opstina.

    • jovan perovic

      18:12 // 17. 5. 2023.

      Ti sto su bili nekada su mali misevi za ove danas i da oni su terali ali svoje clanove i nisu pretili a ovi bez pardona radis moras

    • Aleksandra

      00:23 // 18. 5. 2023.

      Iznosite neistine. Demokrate nisu pravile cirkus, karavane, nisu vidali ljude po Srbiji, nisu ni organizovali skupove, osim tokom predizborne kampanje, nisu JP pretvarali u partijske kancelarije, nisu zaposlene terali da u njihovu korist zovu tzv sigurne glasove, potpisuju se za izborne liste, itd. Ipak su oni bili kulturni, a ovi su bahati, nevaspitani i nasilni.

    • Gavrilo Milentijevic

      11:03 // 18. 5. 2023.

      Ja sam to gledao svojim ocima. I zaposljavanja i spiskove. Zbog njih su ovi danas dosli na vlast Zbog njihovog bahacenja danas trpimo sns.

  • slavko

    17:49 // 17. 5. 2023.

    Samo motka radnika spasava !

  • Dzi

    17:56 // 17. 5. 2023.

    Boze, spasi me ovakve opozicije kad si me vec ostavio na milost i nemilost onakvoj vlasti...9 krugova pakla je uzak krug.. propale politicke rotacije...Amin.

    • Tajanstveni Alan

      19:49 // 17. 5. 2023.

      Dobro, ne pravdaj se i izmisljaj probleme, ocigledno, MORAS na kontramiting, dobio si neku mrvicu, pojeo, sad ide sendvic i 2000 ! Ima, za jednu samoposlugu !

  • Andrija Simić Medijana Vodovod

    18:50 // 17. 5. 2023.

    Radim za vodovod već duže vreme i ovo je kap koja je prelila čašu.Na razne načine su nas mobingovali ali ovim putem želim i javno da kažem NE. Ne idem na miting i neće me niko ucenjivati.To sam i poručio svom ženskom šefu u firmi gde radim.poruka za sve moje kolege da se ne plaše i ako im je lakše neka samo klimaju glavom da će ići na miting i u zadnji čas neka otkažu.Samo hrabro nismo robovi.

    • 1. MAJ

      20:40 // 17. 5. 2023.

      Prijatelju, skidam kapu ! I,za tvoju informaciju, tvoji predsednici sindikata, medju njima i Lepojevic, bice organizatori i ucesnici ! Nista nije bolje i u drugim gradskim preduzecima, predsednici sindikata su ,zarad licnih interesa clanovi sns, i slusaju direktive gradske vlasti vd direktora ,po svim pitanjima !
      Cast retkim izuzecima, pravi sindikalcima, Predsedniku iz Toplane i Zav.za Urbanizam

    • Aleksandra

      00:24 // 18. 5. 2023.

      Podrška, hrabri gospodine!

  • Милан

    19:58 // 17. 5. 2023.

    Подршка за опозицију, подршка за уцењене раднике ЈКП и ЈП. Свим срцем навијам за промене, и због тога нећу ништа негативно да кажем за неке људе из опозиције а за поједине и те како има шта. Савет Ђорђу, о'лади мало, билборди, затим бомбардовање са друштвених мрежа, стално неко митинговање с врло мало конструтивних предлога, само празна прича лоше упакована, промени тактику да не личиш на њих!

  • Stara mamina škola ...

    08:45 // 18. 5. 2023.

    Pre izbora vode ljubav sa sirotinjom, posle izbora se udaju za bogataše ...

  • ***

    10:29 // 18. 5. 2023.

    Gaga prevoz, za Beograd. Nema para za maturski ples? Pa nema, odose na prevoz, salame...

  • Batistuta

    13:56 // 18. 5. 2023.

    Sve to super, al kad im istekne ugovor o radu sta onda. Ko ce da ih brani tad? Nine to bas tako lako

  • Gaga

    15:33 // 18. 5. 2023.

    Svi na mitiing!!!I pozicija i opozicija!!?Iskazimo jedinstvo naroda!??

    • Var tehnolog

      20:03 // 18. 5. 2023.

      A,ti ides li na Mitin ?

  • Poljoprivrednik

    08:25 // 22. 5. 2023.

    Polako, ukoliko dodjete na vlast nećete ni vi biti bolji. Zašto se ne zalažete više na lokalnom novou, očistite neko igralište, uradite neki plemenit posao na lokalnom nivou. Ovi u državnim preduzećimo ionako su se preko veze-vlasti zaposlili- tako da ne vidim ništa loše da idu na miting. Nama u Nišu smeta što neko ide na miting u Beograd, pa šta, neka ide, gledajte malo Niš, manje Beograd.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: