Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 14. 12. 2015.

| Politika

Ujedinjena niška opozicija protiv otpuštanja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opozicija32015.jpg
Opozicija protiv otpuštanja; foto: JV arhiva

Stranke koje se deklarišu kao opozicione tvrde da bi trebalo raditi na dovođenju investicija i otvaranju novih radnih mesta u Nišu, a ne na plašenju otkazima u javnom sektoru.

Nedavno je na sednici Vlade Srbije doneta Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru prema kojoj bi u Nišu moglo bez posla da ostane oko 500 radnika, službenika i medicinara.

Niška opozicija je protiv toga, osim ako nije reč o onima koji su poslednji došli do posla.

Ukoliko vlast namerava da otpušta radnike iz uprave, javnih preduzeća i ustanova u gradu, u sklopu racionalizacije i mera štednje, smatramo da onda treba otpustiti one koje su i zaposlili u protekle tri i po godine jer su oni prekobrojni - stoji u saopštenju.

Naglašavaju da je komunalni sistem potpuno urušen i da komunalna preduzeća nikada ranije nisu bila u ovakvim problemima - “dugovanjima i kreditnim zaduženjima”.

Nažalost, nesposoban i nestručan kadar, koji je preduzeća doveo do totalnog kraha, bez ikakve odgovornosti i posledica, nastavlja da upravlja preduzećima kao da se ništa nije dogodilo i kao da sve besprekorno funkcioniše - piše opozicija.

Takođe, 6 opozicionih stranaka i Sindikat “Sloga” pokrenuće, kako najavljuju, i inicijativu za izmenu Statuta Grada Niša kako bi lokalna samouprava bila efikasnija, a građani više uključeni u proces trošenja njihovih para.

Podsetimo, Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Reformistička stranka, Zajedno za Srbiju, Narodni pokret Srbije, “Sloga” i LDP počeli su sa ujedinjenjem nakon poslednje sednice niškog parlamenta, a prošle nedelje su potpisali i prvi sporazum.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlajoming

    11:24 // 17. 12. 2015.

    Penyioneri ako hoé da rade, neka volonterski rade a ne omladina. Tad ćé narod glasati sa voljom i pravilno !

  • Kosta

    23:32 // 14. 12. 2015.

    Dajte nova lica ako hocete da vas glasamo... sklonite ove penzionere

  • Danica

    23:30 // 14. 12. 2015.

    E da nema ovog Cirka sto se prodao naprednjacima i Banane koji samo ceka poziv od naprednjaka da uleti u vlast mozda bi i mogli nesto da uradite... Ovako slaba vajda, malo vas je doslednih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: