Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 12. 2. 2018.

| Sport

Natalija Kostić: Želim da “oborim” svoj dosadašnji najbolji plasman

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
natalija kostic
Natalija Kostić želi da ove godine obori svoj stari rekord; foto: Jelena Simić

Na turnirima u Tunisu ove godine 23-godišnja teniserka iz Niša Natalija Kostić osvojila je jednu titulu i dva puta igrala u finalu u konkurenciji dublova, pa je od danas na 381. mestu WTA liste za dublove, što joj je najbolji plasman u karijeri. U singlu je jednom stigla do polufinala, a cilj joj je da opet bude među 400 najboljih teniserki na svetu.

Ovu nedelju mlada niška teniserka počinje sa najboljim plasmanom u konkurenciji parova u karijeri pošto je u paru sa Jelenom Simić iz Bosne i Hercegovine na tri turnira igrala u tri finala, a osvojila i jednu titiulu. Što se tiče singla, Kostićeva je na 471. poziciji, dok joj je najbolji plasman u karijeri bilo 398. mesto na kom je bila 24. septembra 2012.

Ove sezone ću se najviše posvetiti turnirima većeg nagradnog fonda i iskreno se nadam da ću "oboriti" svoju najbolju poziciju na WTA listi koju sam imala pre operacije - rekla je Natalija Kostić.

natalija kostic Jelena Simić i Natalija Kostić, treće finale za tri nedelje; foto: Natalija Kostić

Tunis izgleda da prija Kostićevoj, pa je prošle nedelje, na svom petom turniru u ovoj godini, došla do polufinala turnira u singlu, ali je zaustavljena od Nemice Natalije Sidliska koja je osvojila ovaj turnir. A u četvrtfinalu je pobedila Italijanku Nastasju Burnet, nekada 121. igračicu na svetu.

Lepe vesti stižu uvek iz Tunisa. Ovo je bila još jedna uspešna nedelja, vetar je najviše uticao na moju igru, te tako nisam mogla do kraja da pokažem svoj pun potencijal. Naravno, uslovi su isti za sve, nadam se da ce sledeća nedelja biti još bolja i tako otvorim sezonu na najbolji mogući način - rekla je Kostićeva.

Kostićeva će i ove nedelje učestvovati na turniru u Tunisu, nagradnog fonda od 15.000 evra, a postavljena je za trećeg nosioca u singlu, a očekuje se da sa Simićevom nastupi i u konkurenciji dublova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: