Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OK Niš

  • marko nikolic, ok nis, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša završili sezonu, Partizan slavio i u Beogradu

    Ni u drugom meču četvrfinala plej-ofa odbojkaši Niša nisu uspeli da dođu do pobede, pošto je Partizan maksimalnim rezultatom 3:0 (25:19, 25:20, 25:18) slavio u SC "Master" i plasirao se u polufinale. Ekipa iz Niša ovim porazom završila je ovu sezonu.

    (4) detaljnije
  • ok nis

    Odbojkaši Niša poraženi od Partizana u prvoj utakmici četvrtfinala

    Nisu uspeli odbojkaši Niša da upišu pobedu u prvom susretu plej-ofa četvrtfinala, pošto je ekipa Partizana u Čairu opet nadigrala nišku ekipu rezultatom 3:1 (23:25, 25:23, 25:19, 26:24). Ekipi Dragana Svetozarevića nije pomogao ni Bardia Sadat koji je na ovom meču zabeležio čak 38 poena.

    (7) detaljnije
  • marko nikolic, ok nis, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša i Partizana danas konačno počinju plej-of

    Dve nedelje kasnije nego što je prvobitno bilo planirano zbog pozitivnih testova na virus korona u redovima OK Niš, danas će konačno početi četvrtfinalna serija koju tim iz Niša igra protiv odbojkaša Partizana. Meč se igra u hali "Čair" od 16 sati.

    (1) detaljnije
  • ok niš

    Odložen meč odbojkaša Niša i Partizana zbog pozitivnih na koronu u niškom klubu

    Iako je prvi meč četvrtfinala plej-ofa između odbojkaša Niša i Partizana bio zakazan za danas u 15 sati u hali "Čair", neće se igrati pošto je na redovnom testiranju pred utakmicu na koronavirus bilo pozitivnih rezultata u redovima domaćina. Za sada nije poznato kada će ovaj meč biti odigran.

    (1) detaljnije
  • Počinje plej-of za odbojkaše, Niš u četvrtfinalu protiv Partizana

    Nakon poraza upravo od ekipe Partizana u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, odbojkaši Niša zauzeli su treće mesto na tabeli, pa će u prvoj rundi plej-ofa imati šansu da se revanširaju crno-belima. Prva utakmica doigravanja u hali "Čair“ igra se u danas od 15 sati.

    detaljnije
  • ok nis, odbojka, nis, foto jv vanja keser

    Partizan prekinuo pobedničku seriju odbojkaša Niša

    Posle 5 vezanih pobeda u Superligi, odbojkaši Niša poraženi su u hali "Čair" od ekipe Partizana rezultatom 3:0 (25:23, 25:19, 25:16). Posle nekompletnog poslednjeg 18. kola regularnog dela Nišlije imaju skor od 12 pobeda i 6 poraza i za sada su na 2. mestu tabele.

    (7) detaljnije
  • ekipa, ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser

    Peta vezana pobeda odbojkaša Niša, savladana i Crvena zvezda

    Nakon teške utakmice u Novom Pazaru i maksimalne pobede, odbojkaši Niša upisali su još jednu pobedu na gostujućem terenu, a ovoga puta je u 17. kolu Superlige u Beogradu savladana Crvena zvezda rezultatom 3:1 (23:25, 28:26, 25:19, 25:23). Ovom pobedom Nišlije su bar za kratko izbile na drugo mesto tabele, jer ekipa Ribnice tek u sredu 24. februara igra protiv Radničkog u Kragujevcu.

    (2) detaljnije
  • ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser 1

    Odbojkaši Niša nakon velike borbe u tri seta savladali Novi Pazar

    Četvrtu uzastopnu pobedu zabeležili su odbojkaši Niša, koji su maksimalnim rezultatom 3:0 (25:21, 25:23, 25:20), na gostovanju savladali ekipu Novog Pazara. Novom pobedom ekipa iz Niša ostaće na deobi druge pozicije sa Ribnicom.

    (5) detaljnije
  • ekipa, ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser

    Treći vezani trijumf odbojkaša Niša

    Nakon pobeda nad Ribnicom i Vojvodinom, odbojkaši Niša upisali su još jednu, pošto su kao domaćini u 15. kolu Superlige savladali ekupu Spartaka iz Subotice rezultatom 3:2 (31:29, 25:21,18:25, 24:26, 15:7). Upravo ovom pobedom ekipa Dragana Svetozarevića se izjednačila sa ekipama Mladog radnika i Spartaka na trećem mestu tabele sa 26 osvojenih bodova.

    (2) detaljnije
  • ekipa, ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša preokretom savladali aktuelnog šampiona

    Nakon poraza od Borca u Starčevu i pobede nad Ribnicom, odbojkaši Niša priredili su veliko iznenađenje savladavši ekipu Vojvodine u Novom Sadu posle preokreta rezultatom 3:2 (20:25, 14:25,25:23, 25:21,15:8), u 14. kolu Superlige. Ovo je ekipi iz Niša bila bila deveta pobeda u elitnom rangu takmičenja i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli.

    (3) detaljnije
  • marko nikolic, ok nis, foto jv vanja keser

    OK Niš godinu počeo porazom u Starčevu

    U prvom meču nakon zimske pauze odbojkaši Niša poraženi su rezultatom 3:1 (25:23, 25:21, 23:25, 32:30) od Borca u Starčevu u 12. kolu Superlige. Nišlije su igrale oslabljene za Uroša Nikolića i upisale peti poraz u elitnom rangu.

    (21) detaljnije
  • nikolic marko, nikolic uros, visente garsija, ok nis, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša pobedom završili 2020. godinu

    U poslednjem meču u ovoj godini, u odloženom meču 12. kola Superlige, odbojkaši Niša su na svom terenu savladali Radnički iz Kragujevca rezultatom 3:1 (18:25, 25:22, 25:19, 25:16). Za najbolji sportski kolektiv u Nišu u ovoj godini sledi pauza do 15. januara kada nastavljaju nadmetanje u elitnom rangu.

    detaljnije
  • ekipa nisa, ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser

    Niški odbojkaši godinu završavaju duelom sa Radničkim iz Kragujevca

    Odloženi meč 12. kola Superlige odbojkaši Niša odigraće u sredu, 30. decembra kada u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu dočekuju kragujevački Radnički. Nakon ovog duela sledi kratka zimska pauza za niške igrače jer se sezona nastavlja 15. januara naredne godine.

    (1) detaljnije
  • ok nis, ok ribnica, nis, 26 decembar 2020, foto jv vanja keser 2

    Odbojkaši Niša bez polufinala Kupa Srbije

    Gubili su odbojkaši Niša sa 2:0 u setovima od Ribnice iz Kraljeva u revanšu četvrtfinala Kupa Srbije, onda stigli do izjednačenja u setovima, ali su na kraju izgubili sa 3:2 (25:23, 25:23, 20:25, 17:25, 15:9). Nišlije tako nisu uspele da ponove istorijski uspeh i da obezbede drugi put u istoriji plasman u polufinale nacionalnog Kupa.

    (4) detaljnije
  • ok nis, monpelje 5, foto CEV

    OK Niš: Uspeh u Evropi kao motiv za domaća takmičenja

    Plasman u četvrtfinale Kupa CEV, najveći uspeh u evropskim takmičenjima, stavio je višnju na tortu ove uspešne godine za Odbojkaški klub Niš, aktuelnog vicešampiona Srbije. Prolaz među osam najboljih ekipa u ovom nadmetanju Starog kontinenta bio je i najveći uspeh nekog srpskog muškog odbojkaškog kluba ove sezone, a Nišlijama će sigurno dati dodatni motiv i podstrek za domaću Superligu i Kup Srbije. Prvi zadatak nakon Evrope niški odbojkaši imaju već u subotu, 26. decembra kada u revanšu četvrtfinala Kupa dočekuju Ribnicu iz Kraljeva.

    (1) detaljnije
  • Mašulović i Pešić

    Primač Crvene zvezde novo pojačanje OK Niša

    Dosadašnji igrač beogradske Crvene zvezde 18-godišnji Veljko Mašulović novi je igrač Odbojkaškog kluba Niš, vicešampiona Srbije i ovosezonskog četvrtfinaliste Kupa CEV. Mašulović je juniorski reprezentativac Srbije, a imaće priliku da debituje u dresu niškog tima već u subotu, 26. decembra u revanšu četvrtfinala Kupa Srbije.

    (5) detaljnije
  • ok nis, monpelje 1, foto CEV

    OK Niš nije uspeo da napravi istorijski uspeh i plasira se u polufinale Kupa CEV

    Odbojkaši Niša zaustavljeni su u četvrtfinalu Kupa CEV, što je njihov najveći uspeh u istoriji kluba, pošto su u Francuskoj izgubili od Monpeljea rezultatom 3:0 (25:22, 25: 19, 25:15). Plasmanom među osam najboljih ekipa u Kupu CEV odbojkaši Niša su ostvarili najbolji rezultat u Evropi od svih srpskih muških ekipa.

    (4) detaljnije
  • ok nis, monpelje 5, foto CEV

    Odbojkaši Niša protiv Monpeljea za novo pisanje istorije niškog sporta

    Nakon pobede nad Polonijom iz Londona u osmini finala Kupa CEV, odbojkaški Niša imaće priliku da odu lestvicu dalje jer ih u četvrtak, 17. decembra u Francuskoj očekuje duel sa domaćim Monpeljeom u četvrtfinalu evropskog takmičenja. Monpelje je drugoplasirani tim francuske lige koji od 13. oktobra ne zna za poraz, a trener Niša Dragan Svetozarević pohvalio je borbenost i zalaganje svoje ekipe i kaže da su iznenađenja moguća, a niški odbojkaši će dati sve od sebe da jedno takvo i načine.

    (1) detaljnije
  • ok niš

    Pisanje istorije: Odbojkaši Niša u četvrtfinalu Kupa CEV

    Pobedom nad Polonijom iz Londona rezultatom 3:1 odbojkaši Niša plasirali su se u četvrtfinale Kupa CEV i ovo je dosad najveći uspeh ovog kluba u nekom evropskom takmičenju. Borba za polufinale je u četvrtak, 17. decembra u Monpeljeu.

    (4) detaljnije
  • OK Niš na aerodromu u Francuskoj

    Odbojkaši Niša protiv Polonije iz Londona traže prolaz u četvrtfinale Kupa CEV

    Prvi evropski meč ove sezone odbojkaši Niša, aktuelni vicešampioni Srbije, odigraće u utorak, 15. decembra kada se u francuskom Monpeljeu sastaju sa Polonijom iz Londona u osmini finala Kupa CEV. Ako pobede, dva dana kasnije igraće četvrtifnale sa pobednikom duela Mladi radnik iz Požarevca - Monpelje. Trener niškog tima Dragan Svetozarević veruje u prolazak u četvrtfinale.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Simka čokolade se prave od lešnika i krave ... E tu je bio problem, ponestalo je krava ...

Filozof čitalac

Tekst: Nekadašnja fabrika čokolade "Simka" u Vranju postaje trgovinski centar

Pronađite nas na: