Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 11. 4. 2018.

| Sport

Odbojkaši Desetke osvojili ligu, ali ne znaju hoće li u viši rang

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Odbojkaška lopta
U Desetki se koncentrišu na rad sa mlađim kategorijama; foto: Vanja Keser

Samo jednom izgubili su odbojkaši Desetke tokom čitave sezone, koju su proveli u Drugoj ligi Istok, pa su takmičenje završili kao apsolutni lideri šampionata. Time su stekli pravo da nastupe na kvalifikacionom turniru za plasman u Prvu B ligu, ali ne znaju hoće li na njemu nastupiti jer su, kako sami kažu, klub koji se pre svega koncentriše na rad sa mladim talentima.

Desetka je prvim mestom u Drugoj ligi stekla pravo, ali nema i obavezu da učestvuje na turniru i nadmeće sa predstavnicima ostale dve regionalne lige za mesto u jedinstvenom šampionatu. Zato, kako kaže predsednik kluba Zoran Nejković, naknadno će odlučiti hoće li nastupiti ili će to ipak biti preveliki "zalogaj" za njih.

Videćemo šta ćemo što se tiče ranga, nismo još stigli da sve sastanke obavimo. Od mnogo faktora zavisi, naravno pre svega finansijski, pa onda organizacija, jer su predaleka putovanja. Videćemo što se tiče ranga, ali uživamo u ovome što smo postigli. Videćemo za dalje, možda bi taj korak bio prekrupan korak za školicu odbojke, kao što smo mi - ispričao Nejković.

Ipak, za tu odluku ima vremena, a za sada, kako priča Nejković, samo uživaju u velikom uspehu koji je napravio tim. Ono što dodatno daje na značaju osvajanju lige je i to što je ekipa koja je ovaj podvog napravila sačinjena od mlađih igrača, mahom onih koji su stasavali u Desetki.

Prezadovoljan sam sezonom. Imamo samo jedan poraz od 16 mečeva, što je pokazatelj neke dominacije. Ono što je za ponos još i više od tog prvog mesta je to što su to sve dečaci koji su ponikli u našoj školi odbojke, osim dvojice momaka. Ima i dosta igrača koji pripadaju mlađim kategorijama - juniorima, kadetima, pionirima - kaže Nejković.

Inače, u 16 mečeva, koliko ih je Desetka odigrala ove sezone izgubila je samo od Topličanina iz Prokuplja i to u taj-brejku. Sem protiv njih, jedan bod su im “otkinuli” i Vranjanci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: