Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:33, 13. 5. 2015.

| Sport

Radnički obezbedio opstanak u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
aca-jovanovic-radnicki.jpg
Radnički nanaizao 4. trijumf kod kuće; foto: Vanja Keser

Pobedom nad ekipom Borca (1:0) fudbaleri niškog tima dva kola pre kraja su osigurali mesto u eliti i naredne sezone. Jedini gol za Radnički postigao je Anton Zemljanuhin u 61. minutu.

Aleksandar Jovanović je dodao do Đuričkovića koji je ubacio loptu u peterac. Na nju je naleteo Zemljanuhin koji je postigao svoj prvi gol u dresu Radničkog.

Taj pogodak doneo je Nišlijama devetu pobedu i, što je važnije, siguran opstanak u Superligi dva kola pre kraja.

Utakmica je počela šansom Radničkog. U 5. minutu nakon slobodnog udarca Zemljanuhin, Pavlović je glavom prebacio loptu preko gola.

Sledeća ozbiljnija akcija bila je u 37. minutu kada je Pavlović dodao do Pejčića koji je glavom šutirao pravo u golmana Bajića.

Čačani su imali šansu u 68. minutu kada je pokušao Ožegović, ali bez opasnosti po gol Radničkog.

Svoje prilike nisu iskoristili ni niški igrači, prvo Ašćerić kada je šutnuo glavom iz peterca, pa i Bulatović čija je lopta otišla pored gola.

Radnički je ostvario osmu pobedu na svom terenu i devetu u sezoni. Sa 36 bodova trenutno zauzima deveto mesto, a u narednom kolu gostuje ekipi Mladosti.

RADNIČKI - BORAC 1:0 (0:0)

Stadion Čair

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Žuti kartoni: R. Bulatović (Radnički), Boranijašević (Borac).

RADNIČKI: Borjan, M. Petrović, R. Bulatović, Lakić Pešić (od 74. Đorđević), Pavlović, Kolarević (od 62. Tomić), Marjanović, Đuričković, Jovanović, Zemljanuhin (od 62. Ašćerić), Pejčić.

BORAC: Bajić, Boranijašević, Zoćević, Maslać, Živković, Jovančić, Mutavdžić (od 65. Đerić), Stojanović (od 73. Jevtović), Miletić, Zec (od 83. Nešović), Ožegović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    15:28 // 14. 5. 2015.

    Ova godina je prosla ovako,iduca mora biti borba za plasman medju prva cetiri!Radnicki je znacio i u SFRJ,u ovoj tramvaj ligi mora biti u vrhu!

  • Realan covek

    12:28 // 14. 5. 2015.

    Najpre zadrzati Borijana,Poparu,vratiti iz Zvezde Cakija,dovesti Mijailovica koji nema mesta vise u CZ jer je suspendovan i nekog kvalitetnog napadaca, Radnicki bi lagano se borio za ulazak u Evropu

  • sava

    10:44 // 14. 5. 2015.

    Ama Srbi nikad ne prastaju uspeh,tada najvise kritikuju.Nazalost-mnogo smo postali losi ljudi...Bravo momci,uz ovaj sastav i jedno dva pojacanja u napadu-jurimo titulu sledece godine.Ej ZVEZDA druga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: