Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 16. 11. 2013.

| Sport

Železničar pobedio Spartak, prvi na tabeli

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
damjanovic-i-zivkovic-zeleznicar.jpg
Golman Nenad Damjanović i kapiten Boban Živković u dogovoru

Rukometaši niškog Železničara savladali su subotički Spartak Vojput rezultatom 31:25 (12:10) u 10. kolu Superlige i time preuzeli lidersku poziciju na tabeli od Crvene zvezde.

Sigurno i uz sjajnu igru u odbrani rukometaši Železničara pobedili su Spartak i osmom pobedom u sezoni vratili se na čelo kolone u Superligi. Železničar je poveo sa 4:0, a gosti su zahvaljujući sjajnoj odbrani domaćih igrača i golmana Nenada Šuce Damjanovića prvi gol postigli tek u 9. minutu.

Spartak nije uspeo na utakmici ni da izjednači, a kamoli da povede. Najviše što su uspeli gosti je da dođu na dva gola zaostatka. U 15. minutu Želja je vodio sa 6:1, ali su gosti drugi deo prvog poluvremena odigrali mnogo bolje u napadu.

U 25. minutu domaći su imali 5 golova prednosti (10:5), a poslednjih 5 minuta prvog dela igre Spartak je postigao 5 golova, dok su Nišlije imale samo 2 uspešna napada.

Na poluvreme otišlo se sa prednošću Železničara 12:10, a nakon odmora niški igrači su nastavili sa svojom igrom u kom je odbrana odrađivala najveći deo posla, dok je u napadu bilo viđeno više grešaka.

Neizvesnosti, bar rezultatske, bilo je samo prvih minuta drugog poluvremena, ali su onda igrači Železničara, najviše preko krila Bobana Živkovića i Darka Đukića uvećavali predsnost.

Najviša razlika bila je 9 golova za domaće (26:17) i to u 47. minutu. Poslednjih minuta trener Železničara Vladimir Stanojević dao je šansu i mlađim igračima pošto su stariji zaslužili odmor i pre kraja utakmice.

Opet se najviše istakao golman Železničara sa sjajnim odbrana, a nakupio ih je 18.

tabela Tabela Superlige nakon 10 kola: Železničar na prvom mestu; foto: srls.rs

Pobedom nad Spartakom i porazom Zvezde od Kolubare, Železničar se vratio na prvu poziciju Superlige.

Nišlije imaju 16 bodova nakon 10 kola, a Zvezda ima bod manje.

U narednom kolu Železničar gostuje Rudaru.

ŽELEZNIČAR - SPARTAK VOJPUT 31:25 (12:10)

ŽELEZNIČAR: Damjanović 18 (1) odbrana, M. Stojanović, Živković 8 (3), Mitić, Vučićević 3, Veljković, Manić, Radoničić 3, Tašković, Kajganić 7, N. Stojanović, Basarić, Pavlović 1, Đukić 7, Bećirović 1, Stefanović 1.

Sedmerci: 3/3
Isključenja: 6 minuta

SPARTAK VOJPUT: Vukoslavović, Cvetković 6 odbrana, Đukanović 2 odbrane, Kosović, Pavlović 1, Janjić 3, Kovačević 5, Todorović, Marić, Jovanović 4, Cvetković, Distol 1, Patočkai 4, Jelić 3, Papić, Popović, Čupić 4 (2).

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    10:28 // 17. 11. 2013.

    BRAVO MAJSTORI, IDEMO DALJE.

    • neca

      21:46 // 18. 11. 2013.

      kako neko moze da stavi minus na ovakav komentar?

  • obren meraklija

    00:43 // 17. 11. 2013.

    Nakon pobede zelje nad spartakom smo prvi na tabeli-a posle pobede radnickog nad spartakom delicemo prvo mesto! Jedino je konstantin prvi a ne igra protiv suboticana...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: