Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predškolska ustanova Poletarac Merošina

  • merosina

    Merošina tokom naredne godine dobija novi vrtić

    Da će Merošina dobiti novi vrtić, dogovoreno je u Ministartvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Postavljanje kamena temeljca najavljuju za naredni mesec, a rok za završetak radova je 12 meseci od početka gradnje, kaže predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović. Ipak, Merošina i dalje neće imati jaslenu grupu za najmađe polaznike. Do kraja godine, kažu iz Ministarstva, biće započeti radovi na izgradnji i dogradnji objekata u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Tutinu, Smederevu i Šidu.

    detaljnije
  • vrtic 1 ALEKSANDAR KOSTIC

    Roditelji traže da se deca iz merošinskih sela i dalje prevoze do vrtića, direktorka kaže "nemoguće"

    Godinama su mališani iz merošinskih sela putovali organizovanim kombijem do vrtića u Oblačini, koji je ranije bio "Školica života" Fondacije "Novak Đoković", ali je deci prevoz ukinut kada je vrtić "preuzela" lokalna samouprava. I dok oni traže da se prevoz za decu od 3 do 5 godina nastavi, direktorka obdaništa Vesna Ivković kaže da je to "nemoguće", a napominje i da vrtić za njih nije obavezan.

    detaljnije
  • Merosina-Oblacina-otvaranje-4.jpg

    Otvoreno obdanište u selu Oblačina

    Više od 20 mališana uzrasta od 3 do 5 godina iz nekoliko merošinskih sela imaće priliku da uči i igra se u “Školici života” koja je otvorena u Oblačini, kao deo projekta Fondacije Novak Đoković.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: