Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Uprava za društvene delatnosti

  • lopta fudbal Niš

    Niš posle 4 godine dobio šefa Odseka za sport u Gradskoj upravi

    Iako je 2020. godine doneta Odluka da Niš ima šefa Odseka za sport, to mesto nije popunjeno do 1. februara ove godine kada je funkciju preuzela Karolina Knežević, nekada rukovodilac sektora u Sekretarijatu za dečiju i socijalnu zaštitu. Opis poslova šefa Odseka je raznolik, uglavnom da rukovodi Odsekom, organizuje i koordinira izvršavanje posla, ali bez odlučivanja, a Karolina Knežević ne odgovara na pozive i poruke novinara da dodatno pojasni šta će njeno postavljenje doneti Odseku za sport.

    (9) detaljnije
  • deca roditelji KOSTA 23

    Konkurs za lične pratioce u Nišu prošao “neopaženo”, nadležni tvrde suprotno

    Kratko obaveštenje da zainteresovani za korišćenje usluga personalni asistent i lični pratilac mogu da podnesu zahtev u Opštini, bez rokova, obrazaca i kriterijuma - tako je izgledao ovogodišnji konkurs za izbor korisnika tih usluga. Dok dosadašnji korisnici kažu da je sve prošlo “neopaženo” i da to ne mogu da nazovu konkursom, nadležni tvrde da su svi dobro obavešteni i da to pokazuje veliki broj prijava.

    (1) detaljnije
  • Hala Čair

    Klubovi od posebnog značaja za Grad dobijaju prednost za treninge i mečeve

    Sportske organizacije od posebnog značaja za Grad Niš, kojih je ove godine 18, imaju prioritet u dodeli termina za svakodnevno treniranje u pojedinim objektima Sportskog centra "Čair", navodi se u dopuni Pravlinika za sport, a ostali klubovi čiji se programi sufinansiranju iz gradskog budžeta dobijaće termine u zavisnosti da li su u olimpijskom sportu i u kom su rangu takmičenja. Klubovi koji za treninge i takmičenje koriste bazene zadržavaju svoje dosadašnje termine, a slobodni termini Sportski centar "Čair" može da izda po komercijalnoj ceni.

    (11) detaljnije
  • Hala Čair

    Niški sportski klubovi bez sala, Uprava bez reči

    "Ova sala će ostati našim sportistima", rekli su iz delegacije Grada Niša i Sportskog centra "Čair" pred Evropsko prvenstvo za juniore u košarci pri obilasku sveže rekonstruisane sale u Osnovnoj školi "Mika Antić". U tu salu niški sportisti još ne mogu da uđu, ali ni u halu "Čair" jer se, nezvanično saznajemo, "čeka usvajanje pravilnika o dodeljivanju termina klubovima". Iz Uprave za društvene delatnosti ne odgovaraju na pitanja, a neki sportski klubovi u Nišu su počeli pripreme za novu sezonu, ali daleko od uslova koji im trebaju za ozbiljan rad.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: