Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

serije

  • Branislav Janković

    Bane Janković sprema scenario za detektivsku seriju o Obrenoviću i 19. veku

    "U vrelini topčiderske noći, neko je svirepo presudio Milošu Obrenoviću, srpskom knezu i oslobodiocu. Vlast, ali i njegova porodica želi da zataška ubistvo i saopštava narodu da je knez umro prirodnom smrću. Ipak, njegov naslednik, knez Mihailo reši da povede istragu i angažuje Jevrema Utvića, inteligentnog egocentrika i razvratnika, koga proganjaju demoni prošlosti." Ovo je kratak opis knjige Branislava Jankovića "Vetrovi zla" na osnovu koje se sprema serija od 12 epizoda.

    detaljnije
  • ragina glava naslovna privatna arhiva

    Vlasotinačke "Mućke" - kafe "Ragina glava" dom ljubitelja piva, utakmica i spomenar južnjaka [video]

    Kultni fenomen, serija “Mućke” koja je obeležila živote brojnih generacija našla je svoje mesto i u Vlasotincu gde već 14 godina postoji Ragina glava, insprisana omiljenim pabom glavnih aktera te komedije. U kutku od svega 30 kvadrata smešteno je preko 100 uspomena, suvenira, postera, zastava, fotografija, sportski rekvizita Vlasotinčana i ostalih posetilaca lokala, a sve sa idejom vlasnika da se očuva svedočanstvo jednog vremena i vlasotinčkih mućki.

    (4) detaljnije
  • Konstantinovo raskršće

    Vampir, vukodlak, Nemac, partizani, ravnogorci, Niš pod okupacijom i podzemlje - serija koja se čeka u 2023.

    Posle 13 godina od izlaska knjige Konstantinovo raskršće niškog pisca Dejana Dekse Stojiljkovića i nekoliko pokušaja za filmsku adaptaciju, ovo nagrađivano delo, koje ima strip-verziju, trebalo bi da dobije TV seriju. Kako kažu iz produkcijske kuće Firefly, snimanje bi trebalo da bude tokom sledeće godine, a Dejan Stojiljković kaže da je priča proširena u odnosu na knjigu i time će biti obuhvaćeni svi nivoi dela.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: