Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 17. 4. 2015.

| Društvo

Dekan Učiteljskog fakulteta "sakuplja" krivične prijave

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-Stojan-Cenic.jpg
Dekan Stojan Cenić kaže da su prijave neosnovane (ucfak.ni.ac.rs)

Protiv dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju Stojana Cenića u ovom trenutku postoji 6 krivičnih prijava za korupciju, od čega je čak 4 podnela vranjska policija. Cenić navodi da su prijave neosnovane.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju novinarima je potvrđeno da je u toku 2013. godine protiv Cenića podneto 6 prijava od kojih su dve u međuvremenu odbačene. Prošle godine je policija podnela još jednu, a početkom 2015. godine je krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja podnelo i troje profesora sa ovog fakulteta.

Međutim, iako većina prijava datira iz 2013. godine, predistražne radnje, saslušavanje svedoka, osumnjičenih i prikupljanje dokaza, i dalje traju.

Stojan Cenić navodi da su sve prijave neosnovane, jer da su osnovane, “nešto bi bilo pokrenuto do sad, a one se odbacuju jedna po jedna”.

Takvih prijava je bilo i do sada. Da su osnovane, ne bih ja tajnim glasanjem nastavno-naučnog veća i Saveta bio jednoglasno izabran za dekana na izborima pre desetak dana. To je moj komentar, nemam šta dalje da pričam po tom pitanju. Dosadno je više da pričam o tim stvarima - kaže Cenić.

Podsetimo, februara ove godine je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila smenu Cenića zato što je kao član Saveta fakulteta glas za izbor dekana dao samom sebi, a zatim i zaposlio svog sina na fakultetu.
 

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Davor Todorović

    14:39 // 18. 4. 2015.

    ...nije ništa negativno rekao ni pod lažnim imenom.Čoveka neznam lično, znam ga godinama sa fakulteta samo, ali kad odemo kod njega,ili prodekana nikad se nije desilo da nas odbiju,sve nam odobravaju

  • Davor Todorović

    14:34 // 18. 4. 2015.

    To je bre da se diskredituje fakultet samo, i da dovedu svog čoveka odozgo. Kako do sad od svih prijava ništa nisu mogli da dokažu, a neke su čak i odbacili? A zanimljivo da niko od studenata nije...

  • Ucitelj

    16:42 // 17. 4. 2015.

    Profesor Cenic je ,,ziva,,legenda Uciteljskog fakulteta.To ce vam potvrditi nekadasnji i sadasnji studenti.Sumnjam u istinitost optuzbi jer znam coveka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: