Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 4. 3. 2015.

| Društvo

Hitna sednica niške Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina1234.jpg
Odbornici u skupštinskim klupama zbog jedne tačke; Foto: Arhiva JV

Predsednik parlamenta u Nišu Mile Ilić sazvao je za sutra hitnu sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izmena odluke o zaduženju grada.

U pozivu koji je prosleđen odbornicima stoji da se sednica saziva na zahtev Gradskog veća Niša koje mora da unese određene izmene u odluku o zaduživanju koja je usvojena na poslednjoj sednici niške Skupštine.

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, razlog za hitnost je ponuda Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD).

EBRD je ponudio Gradu povoljnije uslove za zaduživanje od onih koje su ponudile komercijalne banke. Ova banka ne podleže Zakonu o javnim nabavkama i mi ćemo uraditi određene izmene kako bi uspeli da ostvarimo saradnju s njima - rekao je Perišić.

Gradonačelnik je pojasnio da se povoljnost ogleda u kamati. Naime, komercijalne bake su do sada nudile do 5 odsto kamate, dok je EBRD spreman da ponudi kredit sa kamatom od 3 odsto.

3 prema 5 nije dvostruko, ali blizu toga i radi se o povoljnijem aranžmanu za grad. Ne mislim povoljnije sada, već za 10 godina i to je nešto u čemu će uživati i oni koji tada vode grad - rekao je Perišić.

Ranijom odukom je predviđeno da Grad uzme 2 milijarde dinara kredita, ali EBRD neće moći da “pokrije” celu sumu, već će refinansirati jedan kredit i pozajmiti novac za određeni infrastrukturni projekat.

Njima ćemo ponuditi refinansiranje jednog zaduženja od 3,2 miliona evra i finansiranje izgradnje nekoliko kolektora. Ukupno bi trebalo 6 ili 7 miliona evra trebalo da ide preko ove banke - rekao je Perišić.

Podsetimo, 1,2 milijarde dinara trebalo bi da bude utrošeno za refinansiranje postojećih kredita, dok je 800.000.000 dinara planirano za brojne kapitalne projekte.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Građanin

    09:03 // 5. 3. 2015.

    He, he... Glasali ste pa ste dobili to što ste tražili. Glasajte ponovo dobićete još bolje. Posle se ne žalite što nemate ni za užinu deci kad krenu u upropaštene škole dualnog tipa.

  • Max Vespertine

    02:31 // 5. 3. 2015.

    Hitno sazivamo sednicu da hitno refinansiramo kredite i hitno da zalutaju neke pare u tom procesu... ProviDNO NapreDNO!!!

  • anoniman

    21:25 // 4. 3. 2015.

    resite problem hitno u niskoj banji,Vidanovic je odavno za smenu.....Ocekujem obecanje da se preispita njegov do sadasnji rad....koji je doveo Nisku banju na ivicu propasti....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: