Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 19. 1. 2011.

| Društvo

Sudije Prekršajnog suda se boje za bezbednost

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Polomljeno staklo na Prekršajnom sudu u Nišu

NIŠ - Stakleni portal Prekršajnog suda u Ulici Nikole Pašića 24 drugi put se za poslednjih nekoliko meseci našao na meti vandala što ozbiljno ukazuje na to da se hitno mora izmestiti.

Grad Niš je za ovaj sud namenio zgradu Učiteljskog doma u Nišu gde bi sudije i drugi službenici trebalo da se presele.

Ali, zaposleni u Učiteljskom domu se ne slažu s tim tako da se trenutno između uprave grada i predstavnika Učiteljskog doma vodi sudski proces pa je i selidba radnika Prekršajnog suda još neizvesna.

Sudije su ipak pre dva dana poslale predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću i svim nadležnim institucijama zahtev za rešavanje ovog problema.

Sudije Tanja Bejatović-Savić i Lidija Stošić kažu da je kamen koji je bačen između 14. i 15. januara mogao da povredi nekog u sudnici.

- Vidi se da je kamen bačen iz daljine, a srećom samo je oštetio kompijuter i radni sto. Da je nekog pogodio u kancelariji, naneo bi ozbiljne posledice - kažu ove dve sudije i dodaju da su uslovi u kojima rade izuzetno loši.

Policija je obavila uviđaj i započela istragu, ali se još ne zna da li je staklo polomio slučajni pijani prolaznik ili neko ko je saslušavan ili kažnjen u Prekršajnom sudu prethodnih dana.

Zamenik predsednika suda Svetlana Zdravković kaže da se 14 sudija i drugi zaposleni nalaze kao u izlogu.

- U toj prostoriji rade dve sudije i zapisničar, a u ormanima ima oko 1.000 predmeta koji su srećom ostali na mestu. Mi smo sudije i zapisničari koji naviše rade sa građanima tako da postoji dosta neprijatnosti u radu. Mi bi trebalo da imamo kao i svi sudovi, sudsku stražu i obezbeđenje, ali za to ovde nema mesta. U jednoj sudnici su smeštene po dve sudije i dve zapisničarke, pa čak nema mesta ni za zastavu što je uobičajno - priča Svetlana Zdravković.

Ona kaže da se službenici posle incidenata uplaše i kada neko od građana, na stakleni portal, nasloni bicikl.

Predsednik Učiteljskog društva Staniša Kostadinović kaže da do preseljenja sudija u ovu zgradu neće doći.

- Vodimo spor sa gradom oko naše zgrade. Imamo tapiju od 1932. godine da su učitelji svojim sredstvima gradili ovaj dom. Potom je neko iz gradske uprave 1972. godine objekat uknjižio kao gradski objekat. Na osnovu toga, gradu je pripisana naša imovina na prvostepenom sudskom organu, a sada se slučaj vodi u Apelacionom sudu. Upoznali smo gradonačelnika Niša Miloša Simonovića sa svim činjenicama i smatram da će sudije Prekršajnog suda morati da traže drugu lokaciju za preseljenje - kaže Kostadinović.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: