Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 30. 10. 2016.

| Društvo

Učenici Medicinske škole uče o korupciji i prave Kodeks časti

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radionice
Na radionicma učili da prepoznaju korupciju; Foto: Medicinska škola

Niški đaci su učestvovali u radionicama u Osijeku gde su mogli da nauče kako da prepoznaju korupciju. Predavanja o korupciji ali i diskriminaciji i mirnom rešavanju konfilkata, držale su 3 profesorke iz ondašnje Medicinske škole.

Projekat se, najavljuje pedagoškinja Sunčica Stanković Radivojević, nastavlja u Nišu prve nedelje aprila sledeće godine, kada će 10 učenika iz Hrvatske posetiti školu “Dr Milenko Hadžić” u Nišu.

Učenici imaju zadatak da kritičkim promišljanjem nad ponuđenim sadržajima dodju do saznanja u oblasti antikorupcijskog obrazovanja, da formiraju svoj stav, i zajedno izrade Kodeks časti. Aktivnosti na projektu usmerene su na razvijanje pažnje i svesti o značaju ispravnog ponašanja, poštenju, časti i popravljanju sopstvenog ponašanja nakon uvidjanja da smo svi skloni koruptivnim oblicima ponašanja – dodaje.

Na radionicama je učestovalo 10 đaka Medicinske škole koji su se istakli u Debatnom klubu, a prema rečima Sunčice Stanković Radivojević, ovo je prvi ovakav projekat koji sprovodi Medicinska škola. nastavnici Projekat podržala i ambasada Amerike; Foto: Medicinska škola

U toku školske godine učenici će, dodaje, u okviru projekta sa profesorima voditi blog i fejsbuk stranu vezanu za teme iz oblasti korupcije u svakodnevnom životu i mogućeg rešavanja takvih problema.

Vaspitavanje na ovakav neformalan način razvija sposobnosti i veštine za funkcionisanje u društvu, a njima će koristiti i kada postanu medicinski radnici – kaže pedagoškinja.

Projekat "Debatom do najboljeg odgovora na pitanja časti” podržala je Američka ambasada u Zagrebu i Beogradu, a pismo podrške, kažu, dobili su i od Agencije za borbu protiv korupcije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: