Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 16. 12. 2014.

| Ekonomija

Kupci zainteresovani za leskovačke firme

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-nevena-leskovac.jpg
Leskovačka "Nevena" nalazi se na spisku preduzeća za privatizaciju

18 potencijalnih investitora javilo se Agenciji za privatizaciju za kupovinu Porečja iz Vučja, a za prodaju leskovačke „Nevene“ interesovanje je pokazalo 10 firmi i pojedinaca.

Broj zainteresovanih daje nadu da će ova preduzeća koja se nalaze u procesu restruktuiranja dobiti nove vlasnike.

Među zainteresovanim kupcima Porečja je 5 stranih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Ruske federacije, kao i 2 iz Bugarske. Porečje želi da kupi i 11srpskih firmi, među kojima je „MK Grupa“ Miodraga Kostića, a zainteresovana su i 2 fizička lica.

Za leskovačku „Nevenu“ interesovanje je pokazalo 10 privrednih subjekata i pojedinaca, od koji je čak 9 onih koji žele da kupe samo ovo preduzeće.

2 Ima zainteresovanih i za PorečjePismo o namerama poslali su, između ostalih, preduzeće “All me”, “Alaboo”, “Koving”, „Lomax company”, “Kargoleks”, Dragan Stojanović iz Strojkovca i Ana Herceg.

Oni su pokazali interesovanje samo za kupovinu pojedinih pogona i upravne zgrade iz velikog kompleksa ove fabrike sa oko 60 zaposlenih.

Ostali su pokazali interesovanje i za druge proizvodne celine nekašnjeg kozmetičkog giganta iz Leskovca.

Pisma o zainteresevanosti Agenciji za privatizaciju poslata su za kupovinu Galpresa, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzir u Sijarinskoj Banji, veterinarskih stanica u Vlasotincu, Lebanu i Bojniku, a jedan kupac izrazio je je želju da učestvuje u privatizaciji Javnog preduzeća Radio Leskovac. 

Prodaja, koja je pod ingerencijom Agencije za imovinu, trebalo bi da se obavi krajem januara po sistemu javnog nadmetanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: