Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 28. 8. 2014.

| Kultura

Domaći horor uz stotine kišobrana

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
filmski5
Publika pratila filmove pod kišobranima; Foto: Vanja Keser

Uprkos jakom pljusku, nekoliko stotina najupornijih Nišlija sinoć je na Letnjoj pozornici pratilo projekcije filmova “Kada ljubav zakasni“ i “Mamula“ pete večeri “Filmskih susreta“.

“Kada ljubav zakasni“ prvi je film koji je publika u Nišu imala prilike da pogleda pete festivalske večeri. Reč je o adaptaciji televizijske serije “Samac u braku“ rađene po romanu Mir Jam. Publici se nakon filma predstavila većina glavnih aktera zajedno sa rediteljem Ivanom tefanovićem.

Kiša nije sprečila Nišlije da se podsete i onih glumaca koji su u prethodnih godinu dana preminuli. Između dve projekcije publika je velikim aplauzom odala počast Bori Todoroviću i Ružici Sokić.

DSC-6115 Glumačka postava filma "Kad ljubav zakasni" poklonila se publici; Foto: Vanja Keser

Potom je prikazan film potpuno drugačijeg žanra, a iako je kiša padala tokom čitave projekcije mnogi su kraj srpskog horora dočekali ispod kišobrana. Horor film “Mamula“ koji govori o sireni kanibalu na bokeljskom ostrvu Mamula prisutnima se, sudeći po komentarima, dopao.

- Sviđa mi se kako je odrađen film. Za domaći horor sasvim korektno. Mene je ipak više od horora bilo strah da li će ova kiša da pada čitavu noć - komentar je jednog od posetilaca.

Oduševljenje niškom publikom, koja je ostala uprkos kiši, nisu skrivali reditelj Milan Todorović i jedan od aktera filma Miodrag Krstović koji su se posle filma poklonili publici.

- Ovo je zaista veliko poštovanje filma kao umetnosti. Publika u Nišu je pokazala kako se jedan festival poštuje - poručili su iz organizacije festivala.

Pretposlednjeg dana festivala na programu su filmovi “Top je bio vreo“ Slobodana Skerlića kao i “Varvari“ Ivana Ikića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:41 // 28. 8. 2014.

    hvala vam,organizatori festivala,na toplim recima.gledajte si svoja posla,koja lose radite.sreca,jeftini kineski kisobrani za jednokratnu upotrebu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: