Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 11. 9. 2014.

| Kultura

Izložba crteža "Plexus" u "Salonu 77"

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
pleksus.jpg
Izložba crteža "Plexus" autora Nebojše Miloševića

U četvrtak, 11. septembra u 19 sati  biće svečano otvorena izložba crteža “Plexus” slikara Nebojše Miloševića u “Salonu 77” u niškoj Tvrđavi.

Ova izložba se nadovezuje na prethodnu seriju crteža pod nazivom “Displej te gleda”, koje su nastavak radova objedinjenih i pokazanih na izložbama pod nazivom “El Electrico”, “Pleasure & Muerte”, i “Weltshmerz”.

- Posle displeja, koji nam nudi čitav “svet na dlanu” a zapravo nas udaljava čak i od onog što nam je na dohvat ruke, i naravno, od bližnjih, a time i od nas samih, u fokusu je splet glanglijskih živaca poznat kao Pleksus. On signalizira, demaskira, ali i sadrži samo naizled daleku klicu rešenja - navodi likovna kritičarka Ljubica Jelisavac-Katić.

Prema rečima ove kritičarke, Milošević je od nadrealističkih slika, preko printova kolaža i grafika rađenih klasičnim tehnikama, stigao do novijih radova koji sežu do tradicije avangarde i odražavaju donekle preduzet konceptualni pristup.

Nebojša Milošević je autor brojnih samostalnih izložbi u gradovima širom Srbije, ali i Beču, a učestvovao je na više domaćih i međunarodnih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Od 2000. godine je član Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: