Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 25. 7. 2016.

| Kultura

Kontrabasista Nenad Vasilić avgusta drži radionicu u Nišu

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
vasa
Radionica je besplatna; foto: Aleksandar Z. Dimitrijević

Od 1. do 3. avgusta jedan od naših najuspešnijih džezera, niški kontrabasista, kompozitor i aranžer Nenad Vasilić predavaće na besplatnoj radionici u Srednjoj muzičkoj školi koja je namenjena učenicima i svim zainteresovanim muzičarima.

Ovo je treća radionica po redu koju udruženim snagama organizuju Nenad Vasilić i Vlada Karadžov, profesor u muzičkoj školi. Starosna granica za učesnike ne postoji.

Do sada je bilo vrlo interesantno svake godine i okupljalo se mnogo dece iz muzičke skole, akademije, a takodje i niških muzicara svih uzrasta. Radionica je prilično intenzivna i bavi se generalno pristupom muzičkim i džez formama, improvizacijom, učenjem repertoara… Dobrodošli su svi, kako učenici muzičke škole, tako i ostali zainteresovani - kaže Vasilić.

Vasilić kaže i da će poseban deo na predavanjima biti posvećen spajanju džeza sa etno-muzikom, kao i da je cilj radionica podizanje svesti i motivacije mladih muzičara. Zainteresovani se mogu prijaviti preko Facebook stranice.

vasa Foto: Vanja KeserNenad Vasilić je studirao na Džez akademiji u Gracu, a sopstveni sastav vodi od 1998. godine. Prepoznatljiv je po jedinstvenom stilu spajanja džeza i muzičke tradicije Balkana. Poslednji put niška publika ga je slušala na Nišvilu 2015. godine kada je nastupao sa pevačicom Amirom Medunjanin i pijanistom Bojanom Zulfikarpašićom. 

Vasilić živi i radi u Beču.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: