Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 25. 8. 2016.

| Kultura

Laušević glumac večeri, publiku čekaju drama i ljubavna priča

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Žarko Laušević
Posle 15 godina na filmu; Foto: filmskisusretinis.org.rs

Žarko Laušević proglašen je glumcem pete festivalske večeri “Filmskih susreta”, za ulogu u filmu “Smrdljiva bajka”. Publika je, osim gromoglasnim aplauzom, nagradila glumca i svojim glasovima, te je i on u konkurenciji za Glumca festivala.

U "Smrdljivoj bajci" Laušević glumi depresivnog skitnicu Momu koji brine o malom psu, ali se zaljubljuje u beskućnicu Emu. Njihova romantična priča prkosi smradu u kome žive, a mnogim gledaocima na Letnjoj pozornici je naterala suze na oči.

Petar Božović koji u filmuj glumi Kralja klošara i takođe je gost festivala kaže da je susret publike sa Lauševićem vrlo emotivan. Press Veliko intereseovanje za glumce i na konferenciji za novinare; Foto: Tamara Milojević

Sve ovo ima visok emocionalni rizik, njegov susret sa publikom i atmosfera na festivalu - rekao je Božović

Povratnički film Žarka Lauševića koji je režirao Miroslav Momčilović, snimljen je prošle godine, a premijeru je imao novembra u beogradskom Sava centru. 


Drama i ljubavna priča na večerašnjem repertoaru

Prvi film na repertoaru večeras je “Otadžbina” u režiji Olega Novkovića, a uloge tumače Nada Šargin, Vuk Kostić, Marta Bjelica, Nebojša Glogovac, Anita Mančić, Milica Mihajlović i Bojan Žirović.

Film govori o kafanskoj pevačici koja je pre petnaest godina nesrećnim slučajem izgubila dete, a muž je napustio. Sada radi u lokalu svog venčanog kuma – saopštili su u Direkciji festivala.

Poster Od 20:30 na Letnjoj pozornici; Foto: filmskisusretinis.org.rs Drugi film šeste festivalske večeri je “Igra u tami” Juga Radivojevića, u kome glume Tamara Dragićević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Vladica Milosavljević, Borka Tomović, Igor Damnjanović i Nenad Nenadović. Film je ljubavna priča inspirisana pripovetkom Ive Andrića “Aska i vuk”.

U okviru pratećeg programa u 19:30 u Svetosavskom domu premijerno će biti prikazan dokumentarac “Duhovno blago”. U Balkanskoj ispred bioskopa Kupina u 21 sat su projekcije studentskih filmova, dok su u Oficirskom domu od 21:30 filmovi Bate Živojinovića i Dragana Nikolića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: