Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Konstantinovo raskršće

    Snimljena serija "Konstantinovo raskršće" - međunarodna promocija Niša koja grad ne košta ni dinara

    Prva sezona serije "Konstantinovo raskršće", rađena po bestseleru pisca iz Niša Dejana Stojiljkovića, snimljena je i u toku je postprodukcija, kaže nagrađivani autor. Misterioznu istorijsku dramu čija je radnja 1944. godine u Nišu, gledaoci bi trebalo da vide na jesen, a nedavno je Telekom Srbija prodao prava najvećem francuskom distributeru čime će ova dugo čekana serija dobiti ulaznicu u svet. Prema nepotvrđenim informacijama, glavna uloga poverena je poznatom glumcu Milanu Mariću, a Dejan Stojiljković kaže da će ova serija biti "jedna veoma dobra, međunarodna promocija Niša koja grad neće koštati ni dinara".

    (5) detaljnije
  • VRTIC-PANTELEJ3-FOTO-SVIDOJKOVIC

    Probijeni rokovi za završetak vrtića u Panteleju i Trupalu

    Iako je novi vrtić "Višnjica” u niškom naselju Pantelej trebalo da bude izgrađen do 20. januara, rok je na zahtev izvođača pomeren za još 60 dana, ali i taj drugi rok je prošao, a radovi još nisu završeni. Rok je "probijen" i za završetak vrtića u selu Trupale, koji je trebalo da bude izgrađen do 7. aprila.

    (5) detaljnije
  • Bombardovanje Šumatovačka

    7. maj - dan kada su kasetnim bombama zasuti centar Niša, ulice kod Kliničkog i Duvanište

    Jedan od najtragičnijih datuma u novijoj istoriji Niša dogodio se pre tačno 25 godina - 7. maja 1999. godine, a to je dan kada su Šumatovačka ulica, autobuska stanica, Tvrđavska pijaca, zasute kasetnim bombama i tada usmrtile 16 ljudi, među kojima je bila i 26-godišnja trudnica. Tog dana NATO bombe padale su i pored zgrade patologije Kliničkog centra i u Duvaništu, a povređeno je 18 ljudi.

    (9) detaljnije
  • Feedback

    Bend "Vampiri" nastupa u Nišu

    Čuveni beogradski rok bend "Vampiri" nastupiće u klubu "Feedback" u Nišu u petak, 10. maja, od 22 sata. Cena ulaznice je 1.200 dinara, dok će na dan koncerta biti 2.000.

    (1) detaljnije
Venjak

Niška Medijana kupuje venjake za više od 35.000 evra, do detalja opisali od kakve firme će ih kupiti

17 venjaka sa krovom, stolom i četiri klupe niška Opština Medijana planira da plati oko 4,16 miliona dinara, što je više od 35.000 evra. Gde će ih postaviti, nisu naveli, ali su detaljno opisali od kakve firme će ih preko tendera kupiti.

policija

170 kila droge, 10.000 ekstazija - 9 uhapšenih, među njima i Nišlija

Zbog sumnje da su tokom šest meseci na teritoriji Srbije prodali oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 ekstazija, uhapšena je devetočlana organizovana kriminalna grupa. Jedan od uhapšenih je Miloš M. koji živi u Nišu, potvrđuju iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

min holding mašinska

Nekadašnji gigant opet prodaje imovinu - zgrada niške Mašinske industrije na licitaciji

"Mašinska industrija Niš" opet prodaje imovinu na licitaciji, po početnoj ceni od oko 20 miliona dinara. Reč je o zgradi koja se nalazi u kompleksu "MIN"-a kod OTC-a, navode iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: