Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 25. 5. 2015.

| Politika

NPS: “Perišiću od Devenporta preča putovanja”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane i bradic
Zajednička konferencija NPS I ZZS; Foto: NPS

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović kritikovao je gradonačelnika Zorana Perišića jer nije dočekao ambasadora EU Majkla Devenporta u Nišu, zato što je tada bio u Parizu.

Ovakav potez prvog čoveka grada Jovanović je nazvao sramotnim, a kako kaže, to pokazuje da su lični interesi i funkcije važniji od funkcionisanja grada.

Ova poseta Devenporta je još jedna propuštena šansa za naš grad samim činom da gradonačelnik nije dočekao najvišeg zvaničnika Evropske unije u Srbiji. To pokazuje totalnu nezainteresovanost lokalne vlasti za funkcionisanje grada. Posete Parizu, San Dijegu i Strazburu bile su preče, a od toga Niš nije imao nikakve koristi - rekao je Jovanović.

Odbornik NPS u Skupštini Grada naglasio je da niška vlast ništa nije uradila prethodne 3 godine kako bi neki evropski projekat došao u Niš.

Mi smo čuli od ambasadora da nijedan projekat iz našeg grada nije kandidovan, što je poražavajuće, a samo prošle godine Evropska unija je dala Obrenovcu, Trsteniku i Novom Sadu preko 30 miliona evra. Mi ne vidimo kako će se grad razvijati, ako nema pomoći Međunarodne zajednice, ako nema novog Nacionalnog investicionog plana, jer se i prethodnih godina Niš gradio od pomoći Republike putem NIP­-a - rekao je Jovanović.

Podsetimo, ambasador EU u Srbiji Majkl Devenport u petak je otvorio Sajam projekata "EU i Srbija na delu" na kojem su predstavljeni svi projekti kojima je Evropska unija pomogla Srbiji.

Od kada su sklopili koalicioni dogovor Narodni pokret i Zajedno za Srbiju u javnosti istupaju zajedno.

Tako je i ovog puta narodni poslanik ZZS Blagoje Bradić zajedno sa Jovanovićem govorio o značaju regionalne televizije i rekao da će u parlamentu inicirati promenu Zakona o javnom medijskom servisu kako bi i NIš imao svoje medije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    08:00 // 27. 5. 2015.

    Neosporna cinjenica je da je grad totalno stao od kako je ovaj Dr. na celu. Vec godinama se nista ne radi, sve je stalo. Ali bas sve. Sta nam to govori??? Ovaje prethodni je makar radio nesto

  • shaft

    19:32 // 25. 5. 2015.

    Postovani Blagojevicu,poslednja vest u rubrici "Istrazujemo" je od 14.04!?Zar je moguce u gradu punom gluposti,apsurda,korupcije...Sta je sa komentarima Petka Nisavca,nema ih?

  • shaft

    19:27 // 25. 5. 2015.

    Kad su tu Guska,Mukica,Djani,vitez belmuzijade,akademik Bratimir Vasiljevic i ostali sa vecernjim faksovima,gradonacelnik nije potreban!Ostavio je grad u pravim rukama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: