Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 18. 10. 2016.

| Sport

Prva liga: Piroćanci ne znaju za poraz, Vranjanci teško pogađaju gol

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Fudbalska-lopta-A-K.jpg
Piroćanci spokojni, u Vranju se polako pali alarm; ilustracija: A. K.

Posle četiri uzastopne pobede fudbaleri Radničkog iz Pirota i peti meč ostali su neporaženi pošto su na gostovanju Odžacima odigrali meč bez golova, dok su fudbaleri vranjskog Dinama poraženi 5. put ove sezone, minimalnim rezultatom od Jagodine - 1:0.

Različita raspoloženja vladaju u taborima prvoligaša sa juga Srbije nakon trećine takmičenja u drugom po kvalitetu srpskom fudbalskom rangu. U povratničkoj sezoni, nakon 8 godina u Srpskoj ligi Istok, fudbaleri Radničkog iz Pirota nalaze se u dobroj formi i više od mesec dana ne znaju za poraz.

Sa druge strane, u vranjskom Dinamu situacija polako postaje alarmanta, jer Vranjanci nikako da prebrode problem neefikasnosti i nakon 10 odigranih kola imaju samo jednu pobedu.


Radnički: Period adaptacije uspešno prebrođen

Četiri uzastopne utakmice Piroćanci su pobeđivali identičnim rezultatom 1:0, da bi minulog vikenda nastavili niz bez poraza, pošto su remizirali u Odžacima protiv istoimene ekipe. Za trenera Marjana Živkovića najbitnije je da je Radnički ostao neporažen.

Zadovoljan sam bodom iz Odžaka, a najviše činjenicom da nismo primili gol petu utakmicu zaredom, što je jako teško i prava retkost u Prvoj ligi. Za naše aspiracije u prvenstu, a to je opstanak, dobro je što se sa gostovanja vraćamo neporaženi - jasan je šef struke pirotskog tima.

Za pozitivan rezultatski niz u poslednje vreme kao glavni uzrok Živković je naveo psihološku stabilnost ekipe.

Posle 8 godina tavorenja po Srpskoj ligi Istok, gde je kvalitet ekipa dosta slabiji, morali smo da prođemo kroz period adaptacije na novu ligu, pa smo u početku beležili lošije rezultate. Sada smo u dobrom nizu, do kraja jesenjeg dela prvenstva imamo još 5 utakmica i bio bih zadovoljan da ostanemo na 5. mestu. To bi nam omogućilo mirno proleće, jer nam je prioritet opstanak - rekao je Cvetković.


Dinamo: Menjaćemo 70% ekipe

Vranjanci nikako da pobegnu iz zone ispadanja i serijom dobrih rezultata dođu do sredini tabele. Novi poraz u Jagodini dodatno je podgrejao nezadovoljstvo kod trenera Dinama Dragana Antića.

Ponovo smo prvih 30 minuta odigrali katastrofalno i iz naše greške primili gol. U drugom poluvremenu smo dominirali, ali nemamo završnicu i nikako da zatresemo mrežu protivnika. Napadački smo dosta limitirana ekipa, moraćemo u zimskoj pauzi da promenimo 70% ekipe - poručio je strateg Dinama.

Naredna 2 kola prvenstva mogu u velikoj meri da odrede dalje tok sezone vranjskog prvoligaša, jer u Vranje dolaze glavni rivali u borbi za opstanak Inđija i Bežanija.

Do kraja prvog dela sezone igramo još 3 utakmice kod kuće, gde kako znamo i umemo moramo da osvojimo 9 bodova. Ako kiksnemo protiv Inđije i Bežanije tek smo se onda zakovali za dno - podvukao je Antić.

Posle 10 odigranih kola Radnički je na 5. mestu na tabeli sa 16 bodova, dok je Dinamo na 14. sa samo 7.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: