Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 9. 7. 2014.

| Sport

Radnički predstavio Stepanovića

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dragoslav-stepanovic.jpg
Dragoslav Stepanović je potpisao ugovor na dve godine; foto: Vanja Keser

Dragoslav Stepanović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom iz Niša i kaže da je Radnički klub koji naredne sezone treba da bude u vrhu srpskog fudbala.

Zvaničnu dobrodošlicu u klub Stepanoviću je poželeo Ivan Đorđević, član Upravnog odbora Radničkog, koji je poklonio šal sa natpisom "Radnički" 

- Radnički nastavlja sa onim što je započeto prošle godine. Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima i sa tim ciljem dogovorili smo se sa našim iskusnim stručnjakom da preuzme vođenje prvog tima. Nadamo se da će sve uroditi plodom, sigurni smo u njegovo iskustvo i šta je radio do sada i nadamo se da će svojim znanjem i iskustvom, dobrim odnosom sa igračima da konsoliduje ekipu, unapredi našu igru i ostvari rezultate koje Uprava od njega očekuje - rekao je Ivan Đorđević, član Upravnog odbora Radničkog.

Stepanović veruje da Radnički može da popravi plasman na tabeli u odnosu na prošlu sezonu koju je završio na šestom mestu.

- Gledajući tabelu i broj gledalaca, Radnički je u vrhu što znači da klub ima šansu da napravi nešto što bi podsetilo na prošlo vreme ili nešto bolje. Bavim se upoznavanjem tima, pa treba da napravimo tim koji može da igru poboljša u odnosu na prošlu sezonu. Najbitnije je da odradimo pripreme kako treba, da u skladu sa finansijama dovedemo bolje igrače jer su oni ti koji treba da ponesu sve. Radujem se novom izazovu i Radnički je klub koji u ovoj ligi koji treba da se priključi gornjem delu tabele - istakao je Stepanović, novi trener Radničkog.

stepanovic i djordjevic Dragoslav Stepanović i Ivan Đorđević na promociji; foto: Vanja Keser

Fudbaleri Radničkog će danas na treningu igrati kontrolnu utakmicu, a biće podelejni u 4 ekipe.

- Prva ekipa će igrati pola sata, 40 minuta, pa će igrati preostalih 16 igrača, među kojima su oni mlađi i oni koji su se vratili sa pozajmica. Tada ću dobiti bolju sliku - dodaje Stepanović.

Ekipa Radničkog će od 18. do 27. jula odraditi bazične pripreme na Zlatiboru, ali još nisu poznata imena eventualnih protivnika u kontrolnim utakmicama.

- Volim da igram prijateljske utakmice, ali znam da ne donose mnogo. Na Zlatiboru ću obratiti pažnju na sve ovo što bi trebalo da se desi u sezoni. Odigraćemo jednu ili dve utakmice pošto gore ima dosta klubova, pa ćemo videti sa kim i šta. Imamo prijatno težak raspored u prvih pet kola i moramo da se pripremamo malo drugačije nego inače. Igramo sa svim timovima koji su u vrhu srpskog fudbala i to traži drugačiju organizaciju - rekao je Stepanović.

O konkretnim imenima koja bi mogla pojačati Radnički Stepanović nije želeo da priča.

- Imamo nekoliko pozicija koje treba da popunimo i one koje treba da se dupliraju. Ko ne traži centarfora? A njih je sve manje, naročito onih koji daju golove. Videćemo kakva je ponuda. Imamo desetak imena, ali neću o tome. Kada igrač bude potpisao, onda ćemo prijaviti sve - kaže Stepanović.

U subotu, 12. jula Radnički će odigrati pripremnu utakmicu sa Moravcem iz Mrštana.

igrqči Fudbaleri Radničkog na treningu

Omladinska škola treba da “oživi”

Prvom timu se na početku priprema priključilo 8 igrača iz Omladinske škole, a plan nove Uprave je da se osloni na podmladak.

- Neće biti dovođenja igrača tek tako, već suprotno od toga. Sve zavisi od toga šta šef struke odluči. Pričali smo sa Stepanovićem da se ciljno ide na neke igrače za neke pozicije koje su nam potrebne - rekao je Ivan Đorđević.

Omladinci i kadeti su na kraju prethodne sezone obezbedili plasman u kvalitetne lige.

- Bitna je naša Škola fudbala i ona treba što više da oživi i da da što više kadrova. Trenutno osmorica igrača iz podmlatka trenira sa prvim timom. Plan je da što više igrača uvedemo u prvi tim. Ne želimo da zarađujemo na toj deci već da stvorimo igrače - dodao je Đorđević.

On je na kraju dodao je plan da Radnički opet bude centar južne Srbije i da igrači sa juga dolaze u Radnički, pre nego da odu severnije ili u inostranstvo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    20:58 // 11. 7. 2014.

    @ sasa r.-nemoj nista da mi objasnjavas,vidim da si intelektualac par excellance,bas si me nadmudrio.ipak,uzmi citaj izjave i mudrosti znamenitih srba,to ce jos vise osnaziti tvoj intelekt.

  • Sasa R.

    21:11 // 10. 7. 2014.

    @hedonist: Naravno je ta Stepina izjava bila originalna iz odredjenih razloga,ali kako da ti objasnim to, ne ide.

  • Damnjan

    09:04 // 10. 7. 2014.

    Trenutno i u ubuduće je najveći izvozni bred su igrači iz svih spor.Real da postane centar fudbala za jug,a ne da naša deca odlaze van.Naisa za vatr.,Student za košar. Želja za ruko.Ivane sa GFSN počn

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: